Арестуваха полицай от София, карал дрогиран в столичния квартал Дружба.

...
Арестуваха полицай от София, карал дрогиран в столичния квартал Дружба.
Коментари Харесай

Полицаи опитали да покрият колегата си, задържан да шофира дрогиран в София

Арестуваха служител на реда от София, карал дрогиран в столичния квартал " Дружба ". Очевидци описаха пред БТВ, че негови сътрудници – също униформени, създали опит да го подменят. Инцидентът е станал на улица в „ Дружба “ 2.

Кадри са запечатали злополуката, станала малко след 21:00 часа. На тях ясно се вижда по какъв начин служителят на реда минава с висока скорост по улицата към 21 ч. с персоналния си автомобил, губи надзор и се блъска в спряла кола.

По данни на полицията тестът за опиати на техния сътрудник е била позитивна.

Свидетели обаче описват, че е бил изработен опит от сътрудници на служителя на реда той да бъде сменен и различен човек да даде проба вместо него. В последна сметка несполучливо.

„ Колата караше с превишена скорост. Имаше най-малко 20 метра спирачен път от колата и излезна мъртво пийнал чиновник на Министерство на вътрешните работи, еднообразен “, описа очевидецът.

Така стартира разказът на този мъж, бил на метри от улицата по време на злополуката. Крием неговата идентичност по негово предпочитание, от съображения за сигурност.

На видеозаписите ясно се вижда скоростта на автомобила, в който е бил служителят на реда, и по какъв начин се насочва към паркомястото. Вместо да спре, се удря в паркирана кола.

„ Започна да пита какво ще вършим, на кой е колата, с цел да се оправят, в случай че има вид. След това пристигна и патрул на Осмо районно ръководство, които не го закараха към районното, а в противоположната посока “, добави очевидецът.

Казва, че през това време на място идват от КАТ и стартират да разпитват всички към 10 очевидци. Дошъл и чужд мъж – също еднообразен, който се показал за служителя на реда, предизвикал злополуката

„ Те се пробваха да прикрият лицето, което е карало с друго лице, само че не им се получи, тъй като бяха доста очевидци. В последна сметка го домъкнаха тук. Той е разпознат по-късно от очевидците и отхвърли да духа на дрегера, само че пробата за опиати му излезе позитивен “, изясни очевидецът.

От пресцентъра на Столична дирекция на вътрешните работи прецизират, че има арестуван служител на реда, карал след приложимост на опиати. Но информация, че е юридически опит да подмяната при тях няма.

От прокуратурата обясниха, че до края на деня униформеният ще бъде притеглен към наказателна отговорност.

„ Направен му е " Дръг тест 5000 ", който е отчел съществуване на амфетамин. По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение, за което се планува наказване " отнемане от независимост ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР