Арестуваха двама души, заподозрени в съпричастност към убийството на хип-хоп

...
Арестуваха двама души, заподозрени в съпричастност към убийството на хип-хоп
Коментари Харесай

Задържаха двама в Гьотеборг за убийството на известен шведски рапър

Арестуваха двама души, обвинени в съпричастност към убийството на хип-хоп изпълнителя, прочут с псевдонима C.Gambino , оповестяват от прокуратурата в Швеция. Той беше убит късно във вторник при хипотетично нахлуване от локална тайфа. Това предават от Reuters.

Арестът е по съмнения за подкрепяне и съучастничество, се споделя в изказването.

C.Gambino е бил прострелян минимум два пъти при очевидно съзнателно нахлуване на територията на публичен паркинг в града Гьотеборг, уточни представител на полицията в сряда. Рапърът е бил единствено на 25 години. Открит е от полицейски екип, които са се отзовали на известията за пукотевица. По-късно изпълнителят е бил разгласен за мъртъв в болница. Няколко души към този момент са били разпитани като част от следствието на убийството.

Засега се счита, че починалият може да е имал връзки в една или повече незаконни мрежи.

Полицията е отказала да заяви същинското име на рапъра.

C.Gambino, който има близо милион месечни слушатели в стрийминг платформата Spotify, беше запазил самоличността си скрита и носеше маска на публични места, в това число на церемонията по връчването на шведските музикални награди Grammis предишния месец. Тогава той беше разгласен за шведски хип-хоп реализатор на 2023 година Псевдонимът на починалия реализатор постоянно се бърка с американския рапър Childish Gambino.

Допълнително, Швеция от години се бори да овладее насилието, обвързвано с проведената престъпност. Престрелките, приключили със смъртни случаи, се усилват от ден на ден през последното десетилетие, като надвишават доста равнищата в прилежащи страни. Според шведската полиция към 62 хиляди поданици са дейни или имат
 Задържаха обвинен за убийството на рапъра Тупак
Задържаха обвинен за убийството на рапъра Тупак

Пробив в делото 27 години откакто бе убит
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР