Арестуваха директора на дирекция Местни данъци и такси в община

...
Арестуваха директора на дирекция Местни данъци и такси в община
Коментари Харесай

Арестуваха данъчен и гражданин за подкуп

Арестуваха шефа на дирекция " Местни налози и такси " в община Тутракан, оповестиха от прокуратурата. Той е арестуван с рушвет на работното си място. 60-годишнинят Алекси Б. е притеглен като обвинен за осъществено закононарушение по член 301, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Като длъжностно лице той изискал парите от 40-годишния Севгинай А., с цел да заплати по-нисък налог за първокласния си автомобил. Арестуван е и жителят, предложил и дал подкупа от 255 лв.. Той ще дава отговор за закононарушение по член 304, алинея 1 от Наказателен кодекс.

След 24-часовото задържане на двамата мъже Окръжната прокуратура в Силистра е траяла периода на ареста им до 72 часа. Целта е да бъдат доведени в съда, където ще бъдат импортирани претенции за взимане на мярка за неотклонение " Задържане под стража ".

От Министерство на вътрешните работи са следили шефа съвсем 6 месеца под управлението на Окръжната прокуратура в Силистра.

Според текста на Наказателния кодекс:

Обвинението към шефа Алекси Б. по член 301. (1) - Длъжностно лице, което изиска или одобри подарък или каквато и да е полза, която не му се следва, или одобри предложение или заричане за подарък или полза, с цел да извърши или да не извърши деяние по работа или загдето е направило или не е направило такова деяние, се санкционира за рушвет с отнемане от независимост до шест години и санкция до пет хиляди лв..

Обвинението към жителя Севгинай А. - Чл. 304. (Изм. - Дъждовни води, бр. 51 от 2000 година, изм. - Дъждовни води, бр. 92 от 2002 г.) (1) Който предложи, обещае или даде подарък или каквато и да е полза на длъжностно лице, с цел да извърши или да не извърши деяние по работа или загдето е направило или не е направило такова деяние, се санкционира с отнемане от независимост до шест години и санкция до пет хиляди лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР