Арестуваха 71-годишна телефонна измамничка Лиляна А. във Варна. Тя е

...
Арестуваха 71-годишна телефонна измамничка Лиляна А. във Варна. Тя е
Коментари Харесай

Баба Лиляна стана муле на ало измамници

Арестуваха 71-годишна телефонна измамничка Лиляна А. във Варна. Тя е арестувана за период до 72 часа откакто направила 8 телефонни измами за близо 24 000 лв. и златни украшения, оповестиха от прокуратурата.

Арестът станал на 12 септември 2017 година във Варна, където заплашвана по телефона пенсионерка хвърлила от петия етаж 9225 лв.. Да прибере парите се появила 71-годишната Лиляна А., която била арестувана от полицейски чиновници сега на взимане на сумата.

В хода на извършеното следствие било открито, че телефонната измамничка, която работила като муле за някой си Николай Николов, е съпричастна към още 8 телефонни измами. Те са осъществени в интервала от юни доникъде на месец септември тази година.

Районната прокуратура във Варна обединила досъдебните производства по тези случаи на телефонни измами, при които от разнообразни хора - най-вече възрастни и пенсионери, Лиляна А. взела посредством машинация по телефона сума в размер на близо 24 000 лв. и към 100 грама златни украшения.

Измамите били осъществявани по разнообразни способи. Някои от излъганите трябвало да платят компютри, поръчани от внуците си, други - за евтини климатици. Обвиняемата е работила на територията на Варна.

От Районната прокуратура във Варна ще внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение " Задържане под стража " по отношение на 71-годишната телефонна измамничка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР