Арестуваха 20-годишен мъж за наглата кражба от кутия за дарения,

...
Арестуваха 20-годишен мъж за наглата кражба от кутия за дарения,
Коментари Харесай

20-годишен открадна надежда на 6-годишно болно дете

Арестуваха 20-годишен мъж за наглата кражба от кутия за дарения, сложена в заведение за бързо хранене в Карнобат.

" В резултат на бързите дейности на служителите на реда от Карнобат е открит и арестуван причинител на кражба на кутия с дарения от търговски обект в Карнобат, предопределена за лекуването на 6-годишно момченце ", заяви представителят на представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Цветелина Рандева.

Крадецът е от Карнобат. Той похарчил откраднатите 230 лева за мобилен телефон, хотел и погасяване на предходни заеми от трети лица .

Кражбата на кутията с подаяние е осъществена този понеделник от заведение за бързо хранене в центъра на града.

Снимки на крадеца бяха публикувани в обществените мрежи от Светлозара Савова, която води акцията на 6-годишния Мартин Георгиев. Момченцето е с церебрална парализа и се нуждае от интервенция в чужбина, с цел да проходи.

Управителят на заведението описа пред NOVA, че видял на записа от охранителните камери по какъв начин крадецът отваря прозореца с нож.

" Трудно е такова създание да се назова човек. То влиза, взема си кутиите и най-нагло затваря още веднъж прозореца. Според мен той е следил най-малко 15 минути по какъв начин се прибират кутиите и е бил квалифициран ", разяснява той.

Мястото, където е осъществена кражбата, е извънредно оживено. Всички дефинират кражбата като извънредно нагла.

Майката на детето Милена Георгиева изясни пред NOVA, че за интервенцията са нужни 11 000 евро, а досега са събрани 4000. Средствата би трябвало да се съберат доникъде на октомври.

" Трябва да му се направи фибротомия в Сърбия, която би трябвало да му отпусне сухожилията на краката, с цел да може Марти да проходи ", изясни майката.

Жената дефинира младежа, отмъкнал пари от даренията, като апаш на вяра .

" Почувствах се доста зле, тъй като се надявах на тези средства. Това е помощ за моето дете ", показа дамата.



" Не е правилно, че вяра няма. Винаги има ", сподели пък Светлозара Савова, която води акцията на 6-годишно болно дете.

До средата на октомври би трябвало да бъде осъществена животоспасяващата интервенция.

" Кампанията се разви извънредно бързо в обществените мрежи. Около 40 000 души се отзоваха. Всеки се пробва да помогне с каквото може ", споделя Светлозара.

" Ще засилим акцията в обществените мрежи и се надяваме да бъдат сложени дарителски кутии освен в Карнобат, само че и в другите градове ", добави тя.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР