Арестуваха 15 мъже на възраст между 20 и 40 години

...
Арестуваха 15 мъже на възраст между 20 и 40 години
Коментари Харесай

Арестуваха 15 мъже за лихварство и дрога

Арестуваха 15 мъже на възраст сред 20 и 40 години в Бургас при профилирана полицейска интервенция, извършена в цялата област, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Образувани са шест бързи полицейски производства, четири досъдебни производства и две преписки.

Акцията е целяла да пресече закононарушения, свързани с държане, разпространяване и подготвяне на наркотични субстанции и техни аналози и лихварска активност.

Полицаите са иззели огромно количество разнообразни опиати, измежду които: марихуана, метамфетамин и хитова дрога " чай ". По последни данни на експертите така наречен " чай " съдържа синтетични канабиноиди, чието деяние прилича дейната съставна част на канабиса - тетрахидроканабинол. Употребата на този вид дрога крие огромни опасности за здравето, защото с изключение на биологични, може да отключи и душевен проблеми, разясняват специалистите на Министерство на вътрешните работи.

В бургаския квартала " Победа " е арестуван престъпно проявения Б.Щ., 39 -годишен. От неговия дом на улица " Кракра ", са открити и конфискувани огромно количество суха тревна маса (канабис) и електронна везна.

Установени са и двама дилъри, които " работели " за Б.Щ. - разпространявали наркотичните субстанции. Те са разпитани в качеството си на очевидци по формираното досъдебно произвеждане.

От дома на брата на Б.Щ. - 47-годишния М.Щ, който е престъпно проявен, са открити и конфискувани две непознати персонални карти, тетрадка с имена на лица кредитополучатели, ваучър за автомобил, нотариални актове и контракт за даване за прилагане на неподвижен парцел, дадени като залог против получени парични средства. Разпитани в качеството на очевидци са голям брой кредитополучатели. По случая е формирано досъдебно произвеждане за лихварство и осъществяване без позволение на банкови и други финанасови покупко-продажби.

15-та мъже са задържани за 24 часа при профилирана полицейска интервенция, която продължава от чиновници на ОДМВР - Бургас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР