Арестите се използват в предизборна кампания - воден от желанието

...
Арестите се използват в предизборна кампания - воден от желанието
Коментари Харесай

Нинова: Случилото се с Юрий Борисов и проф. Ваня Добрева е провокация

Арестите се употребяват в предизборна акция - воден от желанието си за власт Борисов е подготвен на всичко, само че се минаха граници.
Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на конференция по отношение на ареста на Юрий Борисов и разпитите на проф. Ваня Добрева поради шпионаж.
„ Слизаме от съвещание на Изпълнителното бюро, на което поканихме проф. Ваня Добрева, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия да ни опише за случилото се през вчерашния ден от първо лице, да ни запознае с обстоятелствата.
Излизаме със следната позиция. Шпионаж в интерес на непозната страна е едно от най-тежките закононарушения по глава първа от Наказателен кодекс . Разбира се, то би трябвало да бъде потвърдено. Ние доста деликатно ще следим оттук насетне дали и по какъв начин то ще бъде потвърдено.
Оценяваме случилото се през вчерашния ден като провокация. Категорично възразяваме против воденето на очевидци с белезници на разпити .
Оценяваме случилото се като жестоко посягане на свободата на словото , тъй като Юрий Борисов е публицист, на активността на общественика проф. Ваня Добрева, които неведнъж и обществено са изразявали своята позиция за културно съдействие, икономическо доближаване сред България и Русия. Това не ги прави нарушители “, акцентира Нинова.
„ Оценяваме случилото се  и като провокация против правото на свободно сдружаване ", добави тя.
" Смятаме, че се прави сега и в този момент, с цел да се прикрият други кавги, провокирани от държавното управление и да се употребява случая в предизборна акция. Воден само от желанието си за оставане на власт непременно министър председателят Борисов е подготвен на всичко, само че през вчерашния ден се минаха граници.
С действието им през вчерашния ден се предизвика разделяне сред българския народ на русофили и русофоб и, всяването на боязън и насъскването на едни против други. Докато по този метод ни разделя и опълчва ни лишава най-ценното право - свободата. Да се приказва свободно, да се показва свободно мнение, да се сдружават свободно българските жители.
Ето за какво се обръщаме към всички, на които тази полезност е скъпа - изрично да се противопоставим на сходни дейности, на които през вчерашния ден бяхме очевидци: водене с белезници, боязън, разпити и така нататък ", добави Нинова.
Попитана по какъв начин ще разяснява възбраната на Леонид Решетников да влиза в България, Нинова съобщи, че щом прокуратурата е решила по този начин, несъмнено има съображение. " Не се месим в тяхната работа ", добави още водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР