Арестите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, пиарката му Севделина

...
Арестите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, пиарката му Севделина
Коментари Харесай

МВР уведоми по факс прокуратурата за арестите. Определиха наблюдаващ прокурор

Арестите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, пиарката му Севделина Арнаудова и някогашният финансов министър Владислав Горанов не са по сигнал от европрокуратурата, стана ясно от изказване на говорителката на Софийска градска прокуратура (СГП) малко преди 13.00 ч. през днешния ден. Преди това Министерство на вътрешните работи пусна малко известие, че прокуратурата е известена за задържанията. Според известието на Министерство на вътрешните работи това е станало към 10.00 ч. през днешния ден.

Уведомлението е постъпило по факс,подадено е от проверяващия служител на реда, съобщи представителят на СГП Десислава Петрова. Именно насочването на досъдебното произвеждане към Софийска градска прокуратура значи, че европрокуратурата няма общо със случая, другояче уведомлението щеше да е адресирано до профилираната прокуратура, разясниха правни специалисти.

Уведомлението за формираното досъдебно произвеждане от Министерство на вътрешните работи и посочената в него правна подготовка изключват компетентността на Европейската прокуратура по този случай, съобщи и представителят на СГП Десислава Петрова. Официалното известие от Министерство на вътрешните работи нощес гласеше, че арестите са по отношение на огромна акция в страната по 120 сигнала, получени в европрокуратурата. Започването на акцията, както и осъществените арести бяха обвързани от някои политически водачи в първите мнения по протичащото се нощес с завършилото двудневно посещаване у нас на европейския основен прокурор Лаура Кьовеши.

В изпратеното до СГП съобщение се показва, че делото е формирано през вчерашния ден, 17 март, с първо деяние по следствието разпит на очевидец и последвали претърсвания и изземвания. Делото се води за изнудване, " от което са породени огромни вреди, и осъществено от и с присъединяване на длъжностно лице ", осъществено в интервала от 2014 - декември 2019 година Уточнява се и че " лицата Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова " са с повдигната мярка за неотклонение за 24 часа. Попитана по кое време тъкмо изтича мярката за неотклонение на всеки от тях говорителката на Министерство на вътрешните работи цитира и точните часове на задържането на всеки от тях. Според тази информация задържането на Борисов е било осъществено след 21.45 ч. нощес, а на Арнаудова и Горанов - след 23.00 ч.

По-рано през днешния ден юристът на Борисов - Менко Менков съобщи, че досъдебното произвеждане е по проверявания към този момент сигнал на " БОЕЦ ", съдържащ " милион нелепи неща ". В същото време Васил Божков продължава да твърди, че акцията и арестите са по негов сигнал, подаден и до европрокуратурата.

От СГП оповестиха също, че към този момент е избран наблюдаващ прокурор по делото, само че първо ще му дадат опция да се запознае с материалите и тогава ще оповестят името му.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР