Арести във връзка с атентатите в Барселона и Камбрилс вече

...
Арести във връзка с атентатите в Барселона и Камбрилс вече
Коментари Харесай

Арести и в Мароко заради атентатите в Барселона и Камбрилс

Арести по отношение на атентатите в Барселона и Камбрилс към този момент има освен в Испания. В Мароко, от където са били всички членове на терористичната клетка, направила нападенията предходната седмица, също започнаха да арестуват хора. По съмнение, че имат връзка с каталунските атентата локалните управляващи са задържали двама души. Засега обаче не излиза наяве тъкмо в какво са обвинени.

Междувремено стана ясно, че терористите, задържани в Испания, които през вчерашния ден се изправиха за първи път и пред съда, са се готвели да взривят емблематичната базилика " Саграда Фамилия ". Това е признал единият от четиримата арестувани атентатори, които застанах пред съда през вчерашния ден. Така той удостовери информацията, която се появи още в понеделник. Това обаче не е била единствената емблематична постройка, която е била на прицел пред клетката им.

И други забележителности в Барселона са били в полезрението на терористите, които са желали да взривят там бомби. Плановете им обаче са се провалили, когато самоделна бомба избухна в жилището в Алканар предишния четвъртък.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР