Арести във Вашингтон по време на демонстрация на поддръжници на

...
Арести във Вашингтон по време на демонстрация на поддръжници на
Коментари Харесай

Арести след сблъсъци между поддръжници и противници на Тръмп във Вашингтон

Арести във Вашингтон по време на проява на поддръжници на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, които влязоха в конфликт с съперници на президента . Хиляди американци застанаха зад американския водач, оспорвайки резултатите от президентските избори, осведоми АП.
 Снимка 505452
Източник:

В началото на демонстрацията кортежът с президента мина около поддръжниците и Тръмп ги поздрави. Часове по-късно стачкуващи, подкрепящи президента, влязоха в конфликт с контрапротестиращи. Видеоклипове в обществените мрежи демонстрират замяна на юмруци, мятане на предмети и размахване на бухалки. Полицията арестува минимум 20 души по разнообразни обвинявания , в това число нахлуване и владеене на огнестрелно оръжие. Съобщава се за едно намушкване, двама служители на реда са ранени и няколко огнестрелни оръжия са открити от полицията.

Седмица откакто демократът , поддръжници на Тръмп проведоха демонстрации и в други градове.

Brutal assault by a violent armed group who was later arrested for assault and illegal weapon (firearms and concealed knives) charges.
— Kalen From Scriberr (@FromKalen)
Широка коалиция от топ държавни представители разгласи, че гласуването и последвалото броене на бюлетините е протекло без проблеми . Те подчертаха, че са се провели " най-подсигурените избори в американската история ", отхвърляйки опитите на Тръмп да подкопае честността на президентската борба.
 Тръмп се появи на протест
Тръмп се появи на протест

Кортежът на президента мина около протестиращи

В Делрей Бийч, Флорида, няколкостотин души, някои носиха лозунги като " Преброй всеки глас " и " Ние не можем да живеем под марксистко държавно управление ", излязоха на проява в поддръжка на Тръмп. В Мичиган поддръжници на президента също се събраха, с цел да подложат под подозрение успеха на Байдън, който завоюва с повече от 140 000 гласа.
 Снимка 505450
Източник:

Във Финикс, Аризона, към 1500 души се събраха, с цел да стачкуват против успеха на Байдън.

Демонстрации имаше и на други места.

This ain’t him starting it?
— Bench Appearo (@blacky_chann)
В столицата Вашингтон подкрепящите Тръмп скандираха " Съединени американски щати, Съединени американски щати " и " Още четири години ". Много от участниците носиха американския байрак и банери, с които показваха недоволството си от преброяването на гласовете. Кортежът с президента на Съединени американски щати мина около стачкуващите преди да се насочи към голф клуба на Тръмп във Вирджиния.
 Тръмп оспорва вота в Джорджия
Тръмп оспорва вота в Джорджия

Щатът държи основни гласове за Белия дом

В марша участваха членове на неофашистката организация Proud Boys.
 Снимка 505448
Източник:

Демонстрацията денем бе най-вече мирна, само че вечерта напрежението се повиши, откакто поддръжници на Тръмп се пробваха да навлязат в регион, наоколо до Белия дом, където имаше няколкостотин съперници на президента. Полицейски кордон бе образуван, с цел да раздели двете групи. Въпреки това двете групи влязоха в конфликт.

" Тагесшпигел ": Тръмп и сюжетът " Лукашенко "

Паралелите са поразителни

Поддръжници на Тръмп използваха обществените мрежи за организирането на Million MAGA March , което усили терзанията, че може да провокира спор с съперници на президента.
 Снимка 505445
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР