Арести на повече от 800 души в цяла Европа, след

...
Арести на повече от 800 души в цяла Европа, след
Коментари Харесай

800 задържани: Разбиха криптирана телефонна система за мокри поръчки и дрога

Арести на повече от 800 души в цяла Европа, откакто органите на реда разрушиха криптирана телефонна система, употребена от проведени незаконни групи за мокри поръчки и покупко-продажби с опиати , предава AFP

Френската и нидерландската полиция обявиха, че са проникнали в мрежата на EncroChat, с цел да могат да четат милиони известия на обвинени, които споделят с устройства, направени по поръчка.

Англия съобщи, че е арестувала 746 души вследствие на интервенцията, избрана като „ всеобщ пробив “ против проведената престъпност, до момента в който Нидерландия е задържала над 100 души. Арести е имало и в Норвегия, Испания и Швеция.

EncroChat изпрати известие до почти 60 000 консуматори през юни, като ги предизвести да изхвърлят своите устройства за 1000 евро, защото сървърите му са били „ завладяни нелегално от държавни структури “. Мрежата към този момент е затворена.

" Сякаш сядахме на масата, където нарушителите си бъбриха между тях ", сподели Джанин ван ден Берг, основен служител на реда на централното звено на нидерландската полиция.

Някои от шифрованите известия " бяха толкоз притеснителни, че надвишиха въображението ни ", сподели Ван ден Берг на конференция в централата на правосъдната организация на Европейски Съюз в Хага.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР