Арести и в Хасковско при спецакция на МВР срещу търговията

...
Арести и в Хасковско при спецакция на МВР срещу търговията
Коментари Харесай

Търговията с вот в Хасковско: Задържаните се превърнаха в свидетели

Арести и в Хасковско при спецакция на Министерство на вътрешните работи против търговията с гласове. Вчера са осъществени обиски в домове и парцели на трима мъже и жена от Свиленград и с. Димитровче.

Задържани общинска съветничка, брачният партньор ѝ, брат му и татко им. Четиримата са арестувани за 24 ч., формирано е досъдебно произвеждане.

Срещу арестуваните няма повдигнати обвинявания. Днес те са освободени и привлечени към досъдебното произвеждане в качеството им на очевидци.

Те са били разпитвани през целия ден. На излизане от ръководството са отказали коментар.

„ В имущества на лица, свързани с ГЕРБ в Хасковско, са открити описи с 28 000 гласоподаватели, които по първични данни са употребявани на предходните избори на 4 април и е квалифицирано тяхното потребление и за изборите, които предстоят в неделя “, разяснява вътрешният министър Бойко Рашков.

Какво е разкрила полицията

Акцията стартира от село Димитровче. Полицията открива 393 листа с имена и номера на изборни секции, както и визитка на кандидат-депутат в пристройка в дома на 79- годишния свекър на общинската съветничка.

„ При следващо претършуване и изземване в дома на родителите са открити описи с 28 хиляди лица на разнообразни адреси. Иззети са мобилни телефони и компютри “, изясни шефът на ГДНП гл. комисар Станимир Станев.

В къщата са открити и книги с финансови доклади на компанията, занимаваща се с стерилизация по границата с Турция, чийто чиновник е брачният партньор на общинската съветничка.

В парцели на фамилията в Свиленград са открити и над 4000 евро, а в един от телефоните – фотография на бюлетина от изборите на 4 април.

„ Знам, че имат някакъв бизнес на „ Капитан Андреево “ – със земеделие се занимават. Чуваме клюки, че ги ревизират за пазаруване на гласове “, сподели Атанас Овчаров, гражданин на с. Димитровче.

Адвокатът на фамилията съобщи, че те са освободени и против тях няма повдигнати обвинявания. Разпитват се в качеството им на очевидци по формирано досъдебно произвеждане против незнаен причинител за образуване и предложение на облаги, за склоняване към гласоподаване.

Акцията в харманлийското село Рогозиново

Арести по Закона за Министерство на вътрешните работи са осъществени и в харманлийското село Рогозиново. Задържани са две лица. В сграда в селскостопански двор е открита тетрадка с имена.

По този случай от прокуратурата не оповестяват за повдигнати обвинявания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР