„Арестът на Бойко Борисов ще има стабилизиращ ефект върху коалицията“,

...
„Арестът на Бойко Борисов ще има стабилизиращ ефект върху коалицията“,
Коментари Харесай

Политолог: Арестът на Борисов ще има стабилизиращ ефект за управляващата коалиция


„ Арестът на Бойко Борисов ще има стабилизиращ резултат върху обединението “, предвижда политологът доцент Петър Чолаков в предаването „ Тази заран “.

„ Това, което видяхме в пленарната зала ще се случва и в самото общество. Това значи, че ще имаме втърдяване на ядрата към ГЕРБ и сегашните ръководещи “, означи той във връзка абсурдът сред депутатите в пленарната зала. Той изрази подозрение дали обществото ще подеме тематиката за предварителни парламентарни избори. „ Има толкоз спешни събития, че не знам дали хората ще поемат концепцията на опозицията “, сподели политологът.

Според социолога Мира Радева евентуално ще бъдем очевидци на засилваща се поляризация, само че обществото не желае предварителни избори

„ Ще бъдем очевидци на един развой, който се назовава „ снежна топка “ – към всички останали терзания и страхове, които хората изживяват, се натрупва още един – политическата неустановеност. Това в допълнение ще усложни и стопанският климат в страната “, добави Мира Радева.

Бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов изясни по какъв начин стоят нещата със задържането на Борисов.

„ Първо е задържането за 24 часа по Министерство на вътрешните работи, по-късно до 72 часа задържане от прокурор, вкарване на материалите в съда и искане да дефинира непрекъсната мярка. Ако тези неща се видят невъзможни на прокурора, той може да продължи работата след 24-те часа, без обвиненото лице да е арестувано “, уточни Йорданов.

„ Нямам катастрофични упования от този случай, действителните проблеми на страната са напълно други. И войната в Украйна, и здравна рецесия са неща, които не можем да променим “, означи Емануил Йорданов.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР