Арест за баща и син в Гърция по обвинение, че

...
Арест за баща и син в Гърция по обвинение, че
Коментари Харесай

Гърци купували олио от България и го препродавали като зехтин

Арест за татко и наследник в Гърция по обвиняване, че са купували олио от България, оцветявали са го и са го препродавали като първокачествен зехтин. От химическия разбор станало ясно, че продуктите им са маслени и са оцветени с хлорофил.
Прочетете още
До разплитането на схемата се стигнало, откакто производители от Гърция схващат, че в България, в региона на Петрич, се продава зехтин на цена от 35 лв. за тенекиена кутия от 5 литра. Гръцките производители закупили от този зехтин и го подложили на химически разбор. Тогава излиза наяве, че това е маслен артикул с оцветители.

Започва следствие и се стига до склад в Солун, където са открити машините за произвеждане. Става ясно, че подправеният зехтин се е правил от олио, купено от България, съобщи Нова телевизия.

Арестувани са татко и наследник на 80 и на 36 години. Конфискувани са машините, фактури от минали години, както един камион, който превозвал стоката към България.

Вчера двамата бяха освободени от ареста. Очаква се прокуратурата да повдигне обвинявания против тях. 

По случая тече следствие. До момента се знае, че подправеният зехтин е продаван главно в България. Освен евтиния край Петрич, се е продавал и като първокачествен за 25 лв. литъра. Използвани са подправени етикети на наложили се марки.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР