Арест за 19-годишни младежи от Своге. В новогодишната нощ те

...
Арест за 19-годишни младежи от Своге. В новогодишната нощ те
Коментари Харесай

Арест за 19-годишни младежи от Своге

Арест за 19-годишни младежи от Своге. В новогодишната нощ те отвличат собствен другар и желаят откуп за него.



В парцела на улица „ Здраве “, където младежите честват, живеят няколко фамилии, в това число с дребни деца и неподвижна стара жена. Едно от жилищата на втория етаж се населява от 19-годишен юноша, който живее самичък, а понякога го навестява баба му. Съседите споделят, че обстановката с този юноша и фирмите, които е събирал, е била нетърпима, те неведнъж са подавали тъжби в полицията и са събирали подписка.

В ранните часове на 1 януари един от младежите, на 21 години, е бил арестуван на мощ и срещу волята му, бил е завързан с кабели и е обичай с железна тръба.

Един от причинителите се е обадил на майката и е декларирал, че синът й дължи пари.

Майката идва от село Реброво, където живее, и предава 100 лв. на гарата в Своге, след което младежът е освободен. Първоначално са арестувани четирима души, само че сега в ареста са двама.

Повдигнато е обвиняване на две от лицата, посочи и окръжният прокурор на София Наталия Николова.

На 5 януари тази година синът и майката са подали сигнал в МВР-Своге и е почнало досъдебно произвеждане. Предявени са обвинявания на две лица – на едното за незаконно отнемане от независимост и за изнудване, а на другото лице за изнудване, сподели още прокурор Наталия Николова.

Взети са им ограничения задържане под стража. По закон могат да получат от 2 до 8 години отнемане от независимост за обвиняванията за изнудване, а за незаконното отнемане от независимост е до 6 години затвор. Грози ги и санкция от 2000 до 5000 лв., уточни Николова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР