Арендаторите, които не се издължават на собствениците на земя, да

...
Арендаторите, които не се издължават на собствениците на земя, да
Коментари Харесай

Без субсидия да са арендаторите, задлъжнели към собствениците на земя

Арендаторите, които не се издължават на притежателите на земя, да не получават дотации. Това предложение е на кмета на Дългопол Георги Георгиев, осведоми БНР.

Той се надява предлагането да бъде планувано при разискването на Закона за собствеността и използването на земеделските земи.

Според него, в закона има пропуск. Ако едрият арендатор е наел държавни или общински земи, той няма право да ги съобщи за подкрепяне и да получи дотации за тях, когато не е изплатил дължимите такси. Ако едрият законодател е наел земята от частно лице, той може да си разреши да не му заплаща като в това време има право да си получава дотации, изясни Георгиев.

Основният проблем е, че хората гледат какво ще получат, а не гледат по какъв начин се скапва договорът, който подписват.

При правилен арентадор няма проблем. Ако арендаторът е неточен, общоприетото повреждане на контракта е три месеца след довеждане докрай на стопанската година. В този случай притежателят на земята не получава две ренти, т.е. за две следващи икономически години.

През това време арендаторът има право след документите да очертае земите си и да получи за тях дотации, без да е платил.

Кметът на Дългопол изясни, че предлаганата смяна е за член 37 от Закона за собствеността и използването на земеделските земи. В настоящия Закон страната и законът по някакъв метод са защитили Държавния общински аграрен фонд, изясни Георгиев.

Предложението е да бъдат обхванати и дължимите наемни вноски към физически и юридически лица. Иска се арендаторът да няма право да обрисува тези ниви и надлежно да получава дотации.

Местният властник изяснява, че информацията за платилите към страната и общината рентни вноски се получават от Общинска работа " Земеделие " - за държавните, и от Общината за общинския аграрен фонд.

За вноските към частните лица той и екипа му оферират данните да се подават с декларация по пример, която ще се дава от Областната земеделска работа. И физическите, и юридическите лица получават по-бързо законово съображение да влияят върху нередовните арендатори, сподели Георгиев.

Това значи, че с цел да има право един арендатор да съобщи земите си за подкрепяне, за субсидиране, той би трябвало да подаде декларация, че е изплатил всички дължими вноски към частни лица, чиито земи е наел.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР