Арда победи Етър с 3:2 във втория мач от междинния

...
Арда победи Етър с 3:2 във втория мач от междинния
Коментари Харесай

Арда сломи Етър в голов трилър и задмина ЦСКА

Арда победи Етър с 3:2 във втория мач от междинния 25-ти кръг от efbet Лига. Халфът на домакините Иван Тилев (21) откри резултата, възползвайки се от неточност в отбраната на гостите, само че в самият завършек на първото полувреме Миси Мезу (43) възвърне равенството. Възпитаниците на Николай Киров още веднъж излязоха напред в резултата посредством Тонислав Йорданов (73), а шест минути по-късно Милен Желев осъществя и трето попадение във вратата на Христо Иванов. В последната минута от постоянното време Даниел Младенов понижи резултата. Гостите притиснаха противника си, само че резултатът остана неизменен.

С постигнатия триумф Арда се изкачи краткотрайно на третата позиция в класирането на еfbet Лига, измествайки ЦСКА. Възпитаниците на Николай Киров събраха актив от 45 точки. От своя страна Етър е 13-и с 21.

Домакините стартираха нападателно срещата и през цялото време овладяха контрола на топката. От своя страна гостите избраха да стоят добре подредени в личната си половина и да изчакват опция за организирането на бързи контраатаки.

Във втората минута Миси Мезу се възползва от неточност на Александър Георгиев и центрира в наказателното поле, само че там нямаше негов съотборник и Иван Караджов улови.

В началните минути на дуела двата отбора разчитаха на офанзиви по фланговете, които завършваха с центрирания в наказателното поле, само че Иван Караджов и Христо Иванов нямаха проблеми и пресичаха подаванията.

В 8-ата минута Кольо Станев опита по земя да подаде в наказателното поле към Миси Мезу, само че Пламен Крумов пресече подаването и почисти уверено топката. Арда незабавно провежда бърза контраофанзива, само че острото центриране на Милен Желев бе отразено от Христо Иванов.

Пет минути по-късно Александър Георгиев и Тонислав Йорданов комбинираха чудесно по левия фланг, след което крайният бранител центрира в наказателното поле, само че Христо Иванов разчете концепцията му и пресече.

Домакините продължиха да работят по-активно, само че добре подреденият тим на Александър Томаш не допускаше да се стигне до заплаха пред личната му врата.

В 21-ата минута домакините откриха резултата. Централният бранител на Етър Мариян Иванов неразчетено върна с глава към Христо Иванов, от което се възползва Иван Тилев. Халфът сподели положителната си скорост и елегантно трансферира излезлия да пресече топката вратар на гостите.

" Болярите " пробваха незабавно да възстановят равенството. В 23-ата минута Христофор Хубчев насочи отдалечен изстрел, само че топката прелетя над вратата. Веднага след подновяването на играта, Преслав Боруков преодоля Пламен Крумов и Милен Стоев. Нападателят навлезе в наказателното поле и насочи изстрел, само че Алекс Петков с превъзходен шпагат предотврати заплахата.

В 32-ата минута Ловре Кнежевич проби отляво и центрира по земя в наказателното поле към Миси Мезу, след което нападателят отигра технично с пета, само че Пламен Крумов блокира изстрела и Иван Караджов не трябваше да се намесва.

Последваха минути, в които " болярите " придвижиха играта в по-предни позиции и пробваха с висока преса да притиснат домакините, само че отбраната в синьо се оправи с офанзивите на съперника си.

В 39-ата минута Емил Мартинов се възползва от неточност на Божидар Кацаров при изнасянето на топката и насочи компактен изстрел от границата на наказателното поле, пращайки топката на сантиметри от напречната греда.

В 43-ата минута гостите възвърнаха равенството. Христофор Хубчев проби по левия фланг, след което подаде към Миси Мезу. Нападателят овладя, след което от въздуха насочи хубав изстрел, Иван Караджов не съумя да се намеси добре и кълбото мина под плонжа му, с цел да се озове в мрежата.

На почивката двамата треньори не направиха промени по съставите си и стартиралите дуела футболисти продължиха да работят на терена и при започване на второто полувреме. Арда започва още веднъж нападателно и притисна противника си. Домакините заложиха на офанзиви по фланговете. При една от тях Александър Георгиев се оправи на левия фланг с Божидар Кацаров, след което центрира на далечната греда. Милен Желев доближи до топката и нанесе изстрел от въздуха, само че кълбото мина около левия непряк дирек.

В 54-ата минута Румен Руменов овладя в центъра, след което напредна и насочи изстрел от отдалеченост, който попадна в ръцете на Христо Иванов. Веднага по-късно домакините съумяха да спрат офанзива на гостите и проведоха бърза контраофанзива. Александър Георгиев центрира в наказателното поле, само че Христо Иванов уверено пресече.

Малко по-късно дейностите на терена не се трансформираха и възпитаниците на Николай Киров продължиха с нападателната си игра. Тонислав Йорданов също опита с изстрел от далечно разстояние да преодолее Христо Иванов, само че и този път вратарят на " болярите " улови.

В 60-ата минута Пламен Крумов стреля рисково от директен свободен удар в десния ъгъл, само че Христо Иванов улови. Веднага след тази обстановка треньорът на Етър Александър Томаш направи две промени по състава си, заменяйки крилата си Ловре Кнежевич и Кольо Станев за Алдаир и Даниел Младенов.

Минута по-късно Преслав Боруков получи в наказателното поле, само че последвалият му изстрел бе блокиран от Алекс Петков.

В 69-ата минута Тонислав Йорданов изведе чудесно Иван Тилев в наказателното поле. Халфът залъга Мариян Иванов, след което опита да нанесе изстрел, само че Христофор Хубчев с превъзходен шпагат предотврати заплахата.

В 73-ата минута Арда още веднъж излезе напред в резултата. Домакините проведоха бърза офанзива по левия фланг. Александър Георгиев центрира по земя паралелно на голлинията към Тонислав Йорданов, който бе оставен непокрит и от близко осъществя.

Шест минути по-късно домакините осъществиха и трето попадение. Милен Желев провежда бърза офанзива, пробивайки през центъра. Халфът продължи към Иван Тилев в наказателното поле. След това младокът технично центрира на далечната греда, където Милен Желев с глава от близко осъществя.

Етър имаше добра опция да понижи резултата в 85-ата минута, само че изстрел от въздуха на Даниел Младенов бе блокиран от Алекс Петков. Веднага по-късно домакините проведоха бърза контраофанзива посредством Емил Мартинов. След това Иван Тилев изведе Милен Желев в наказателното поле, само че последвалият изстрел на халфа бе блокиран от Пламен Крачунов.

В 89-ата минута " болярите " понижиха резултата. Даниел Младенов се възползва от неприятно изчистване на отбраната на домакините, след което опитният футболист прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл.

Дълбоко в добавеното време Милчо Ангелов центрира в наказателното поле, където Пламен Крачунов надскочи Милен Стоев и нанесе изстрел с глава, само че Иван Караджов се намеси уверено. До края на дуела Етър притисна Арда, само че до повече попадения не се стигна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР