Арда (Кърджали) записа загуба в дебютния си мач в евротурнирите.

...
Арда (Кърджали) записа загуба в дебютния си мач в евротурнирите.
Коментари Харесай

Арда дебютира в Европа със загуба

Арда (Кърджали) записа загуба в дебютния си мач в евротурнирите. “Сините” отстъпиха с 0:2 на Апоел Беер-Шева в мач от втория прелиминарен кръг на новия шампионат на УЕФА Лига на конференциите. Тимът от Кърджали сподели добра игра на високо движение, само че не сътвори задоволително чисти положения пред вратата на своя конкурент. Апоел стигна до попадения посредством Барейро в 52-ата и резервата Дор Мича в 78-ата минута. Реваншът е след седмица в Израел.

Мачът стартира на високо движение и с много борба в средата на терена, само че до забавни положения в началните минути не се стигна. Първата по-сериозна обстановка пристигна в 16-ата минута, когато Делев опита шут от дребен ъгъл по земя, само че вратарят на гостите улови.

3 минути по-късно още веднъж крилото на Арда центрира от корнер, а Милен Желев се откъсна от неприятелски бранител. Ударът му обаче се оказа незадоволително добър и топката излезе в навън.

В 21-ата минута Апоел съумя да стигне до гол. Сафури центрира от директен свободен удар и по прелестен откри разкрилия се Ейтан Тиби, който засече топката с глава и я прати в мрежата на българския отбор. Последва обаче незабавно вдигнат байрак за засада и по този начин попадението бе анулирано. От последвалите повторения се видя, че ситуацията е много противоречиво и мъчно може да се реши в действително време.

Малко по-късно израелците още веднъж стигнаха до състояние. Тогава Барейро засече центриране от фаул, само че Иван Караджов избави.

В 34-ата минута Акулатсе опита шанса си от границата на наказателното поле, само че за благополучие на Арда топката мина високо над напречната греда.

В 37-ата неточност в средата на терена докара до това Шехтер да изведе на чиста позиция Акулатсе, който се озова очи в очи с вратаря на българите. Добрата интервенция обаче на Коконов и по-късно на Иван Караджов предотвратиха по-големи рискове пред вратата на " сините ".

Лошата вест за Арда пристигна в 39-ата минута, когато Крум Стоянов получи травма и трябваше да бъде наложително сменен от Александър Георгиев.

В края на първото полувреме тимът от Кърджали се нанесе в противниковата половина и търсеше повече попадението, само че до такова по този начин и не се стигна.

Второто полувреме не стартира по най-прекрасния метод за Арда. В 49-ата минута Спас Делев получи травма след конфликт с Келтенс. Това докара до неговото извеждане краткотрайно от игра. През това време гостите стигнаха до корнер, след който откриха резултата в 52-ата минута. Тогава Сафури центрира и откри разкрилия се Барейро, който прелестно с глава вкара за 1:0.

Арда отговори с рисков удар на Делев от директен свободен удар, който обаче мина на сантиметри от страничния дирек. В идващите минути Арда натисна своя съперник и търсеше изравнително попадение. Един от най-дейните на терена Спас Делев на два пъти опита шанса си от фаул, само че и двата пъти топката се отклоняваше от стената.

В 70-ата минута още веднъж Барейро можеше да вкара след удар с глава. За благополучие на Арда обаче кълбото излезе в навън.

В 78-ата минута Апоел нанесе и втория си удар в мача. Тогава влезлият като запаса Давид Дор Мича центрира към Ансах наляво. Крилото пое на гърди, излъга Лозев и центрира още веднъж към Дор Мича в другия завършек на наказателното поле. Той от своя страна стреля непосредствено от воле и прониза вратата на Караджов за 2:0.

В 87-ата минута пък нервите взеха връх след нарушаване на израелците. Тогава играчи в алено и синьо се сблъскаха, само че всичко утихна след няколко секунди. Реферът обаче от своя страна не си спести жълтите картони и ги сподели на четирима футболисти единствено в тази обстановка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР