Арда (Кърджали) ще доиграе сезона изцяло с българи. Клубното ръководство

...
Арда (Кърджали) ще доиграе сезона изцяло с българи. Клубното ръководство
Коментари Харесай

Арда доиграва сезона само с българи?

Арда (Кърджали) ще доиграе сезона напълно с българи. Клубното управление e взело решение да направи огромна чистка, макар че остават 12 кръга до края на шампионата, написа " Труд ". Тимът от Кърджали ще се раздели поетапно с всички налични чужденци, откакто шампионата бе краткотрайно прекъснато поради изключителното състояние с ковид.

Общо осем легионери си потеглят от Арда по взаимно единодушие. Това са Зоран Гаич, някогашният състезател на Ливърпул - Конър Рандъл, Илиас Хасани, Дарън Сидоел, младеж на Аякс, Матеус, Роман Ховсепян, Лукас Мартинс и Елиша Сам.

От изброените най-вече мачове през сезона записа сърбинът Гаич, играещ като централен бранител – общо 22. Интересното е, че всички чужденци бяха привлечени още през лятото, а зимната селекция на отбора на Стамен Белчев включваше единствено родни футболисти.

Въпреки напълно възобновения състав на отбора за старта на сезона в Първа лига, тимът не съумя да влезе в топ 6 и два кръга преди края на постоянния сезон е на 8 точки от Черно море. Въпреки това новакът има късмет за квота за Лига Европа, в случай че завоюва борбата за 7-ото място, а по-късно и плейофа с третия в крайното класиране.

Успоредно с раздялата с съществени футболисти, в Кърджали свиха оптимално бюджета за заплати за април. Играчите ще вземат единствено 30% от възнагражденията си.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР