ARD1Програмата на Путин е самият Путин, казва германската политоложка Сабине

...
ARD1Програмата на Путин е самият Путин, казва германската политоложка Сабине
Коментари Харесай

НА КРЕМЪЛСКИЯ ФРОНТ НИЩО НОВО

ARD1
" Програмата на Путин е самият Путин ", споделя немската политоложка Сабине Фишер за предизборната платформа на съветския президент. В изявление за АРД тя изяснява, че става дума единствено да се удостовери властта на Путин, която продължава 24 години.
" За него е значимо едно - войната. Той го съобщи за следващ път напълно ясно в обръщението си към Съвета на федерацията: ориста и бъдещето на Русия зависят напълно и само от войната! Това се отнася и до него самия като персона и като управник ", отбелязва Сабине Фишер, която е специалист по въпросите на Източна Европа и Евразия в близката до немското държавно управление фондация " Наука и политика ".
В момента Путин съумява да резервира избрана непоклатимост в страната, обещавайки на елитите и популацията победа във войната. Докато войната върви добре за съветското държавно управление, няма опасения, че може да възникне сериозна вътрешна съпротива.
Но настъпи ли икономическа рецесия, която да засегне популацията, в случай че Русия претърпи териториални загуби в Украйна, тогава равновесието може да бъде нарушено, елитите могат да изискат промяна, а популацията да се разпалва, показва тя пред АРД.
Сабине Фишер счита, че Путин получава поддръжка от едно болшинство в съветското общество, само че в това време не трябва да се пренебрегва мнението на някои социолози, съгласно които това общество е разграничено в съразмерност 25-50-25: една четвърт поддържат войната, половината са пасивни и последната четвърт, които са срещу войната, само че единствено дребна част от тях са подготвени да проявят интензивност и да поемат риск. Затова Фишер чака за Путин да гласоподават към 80 %.
По мотив отстранените от изборите претенденти Борис Надеждин и Екатерина Дунцова политоложката счита, че те са съумели да активизират публичен капацитет, подбуден най-много от военната отмалялост. Тя напомня, че над 200 000 руснаци са поели сериозния риск да дадат подписа си в поддръжка на Надеждин и установи: " На фона на този риск броят на неговите последователи вероятно би трябвало да бъде неколкократно умножен. "
За позволените в изборите претенденти Сабине Фишер счита това: " Те нямат никаква политическа тежест - това е най-обикновена симулация на конкуренция. "
Коментирайки проектите на Путин след преизбирането, Сабине Фишер не чака, че той ще предприеме нова готовност, само че акцентира, че за него доста значими са президентските избори в Съединени американски щати, тъй като се надява при победа на Тръмп западната поддръжка за Украйна да се срине и Русия да може " да си прибере " Украйна...
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР