Арабският телекомуникационен оператор Thuraya представи първия в света сателитен смартфон.

...
Арабският телекомуникационен оператор Thuraya представи първия в света сателитен смартфон.
Коментари Харесай

Първият спътников смартфон

Арабският телекомуникационен оператор Thuraya показа първия в света сателитен смарт телефон. X5-Touch е създаден особено за пътешественици, които са принудени непрекъснато да сменят SIM картите или да носят по няколко устройства. Новият телефон работи там, където мрежите нямат покритие.



X5-Touch има слотове за 2 SIM карти за мрежи 2G, 3G и 4G. При липса на сигнал автоматизирано превключва в сателитен режим. Апаратът може да работи по едно и също време и в двата режима.



Екранът на сателитния смарт телефон е с диагонал 5.2 инча и разграничителна дарба Full HD. X5-Touch има Bluetooth, Wi-Fi, NFC-модул, правоприемник за сателитни навигационни система GPS/ГЛОНАСС/BeiDou, бутон SOS и други Операционната система е Android 7.0 Nougat.



Апаратът е добре квалифициран за употреба в тежки условия. Дисплеят е затрупан със закалено стъкло Gorilla Glass, а корпусът има отбрана против вода и прахуляк по стандарта IP67 и покрива военните наставления за издръжливост и надеждност MIL 810 G/F. Цена и дата за старт на продажбите ще бъдат оповестени на по-късен стадий.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР