Арабският свят започва да гледа през призмата на морала, а

...
Арабският свят започва да гледа през призмата на морала, а
Коментари Харесай

Кой е сегашният лидер на Хамас? frognews.bg

Арабският свят стартира да гледа през призмата на морала, а той в тази история не е на страната на " Хамас ". Това сподели пред БНР доцент Мира Майер, специалист по политиката в Близкия изток и учител в Нов български университет.Тя акцентира, че Израел е посочила твърда решителност да отговори на това, което се случи на страната.

 

" Прилича на атентата от 11-и септември, тъй като тогава беше война против цивилни. Случилото се на 7-и октомври в Израел също е война против цивилни ", разяснява доцент Майер.

 

По думите ѝ дори от арабския свят има наказание на терористичните дейности на " Хамас " против цивилни в Израел:

 

" Което ме навежда на мисълта, че арабският свят към този момент стартира да гледа през призмата на морала, а не просто на етническата обвързаност към една или друга организация. Моралът в тази история не е на страната на " Хамас ".

 

Тя посочи, че трябва да се следи с изключително внимание мнението на Саудитска Арабия, Египет, Турция и Иран.

 

" Саудитска Арабия има упоритостите да ръководи този район, уповавам се в мир ", акцентира доцент Мира Майер и посочи, че Саудитска Арабия е излязла с декларация, че " Хамас " са подкрепяни и дейностите им са подклаждани от Иран, което в следствие се е удостоверило от други източници. 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР