Арабските държави, които бойкотират Катар, вече настояват за изпълнението на

...
Арабските държави, които бойкотират Катар, вече настояват за изпълнението на
Коментари Харесай

Разхлабват примката около Катар

Арабските страни, които бойкотират Катар, към този момент упорстват за осъществяването на единствено шест от своите условия, заяви Би Би Си.

Властите в Катар бяха изолирани, след обвинявания от Саудитска Арабия, че финансират терористични групи. Към протеста се причислиха още ОАЕ, Бахрейн и Египет. По-рано те оповестиха лист с 14 условия, с цел да възобновят връзките си с Катар. Сега пред Организация на обединените нации техни представители обявиха, че са подготвени да склонят при осъществяването на шест условия.

Сред настояванията е ангажимент на Катар към битката с тероризма и екстремизма. Също по този начин се желае преустановяване на всевъзможни провокация и подбуждащи дейности.

Смята се, че условията са били понижени под натиска на интернационалната общественост. От Катар отхвърлиха първото предложение с 14 претенции. Страната към момента отхвърля да е подпомагала тероризма.

Все отново от там са отворени за договаряния. Те могат да станат със съдействието на посредници от района.

Отпада настояването за закриването на телевизия „ Ал Джазира “. Вече не се изисква и експулсиране на хора, свързани с тероризма. В момента в Катар преглеждат условията. Очакват се договаряния.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР