Ара Маликян, най-сетне пристига у нас, след година очакване. След

...
Ара Маликян, най-сетне пристига у нас, след година очакване. След
Коментари Харесай

Ара Маликян и Иван Мелон с два концерта в Пловдив

Ара Маликян, най-накрая идва у нас, след година очакване. След разпродадени билети още преди година той ще изнесе по два концерта в Пловдив /17.05/ и Варна /20.05/ и четири в София /18 и 19.05/. На 19 май от 18:00 ч в зала 1 на НДК е разгласен спомагателен концерт заради огромния интерес на публиката.

Ара Маликян към този момент има у нас голяма публика от правилни почитатели, които го чакат при всяко негово завръщане. Този път той идва в компанията на един от най-талантливите кубински пианисти – Иван Мелон. Композитор, пианист, продуцент, известно и екзотично име в света на джаза и на класическата сцена. Мелон е трикратно номиниран за Латино Грами и приет за един от най-впечатляващите и авторитетни пианисти на своето потомство.



Иван “Мелон” Люис е роден в Куба, само че от 1998 година живее в Испания. И той като Ара елементарно се вписва в испанската музикална сцена поради своята афрокубинска екзотичност и музикален гений. Работи с едни от най-големите испански и европейски музиканти като Джоан Мануел Серат, Шарл Азнавур, Мариза. Прочут е като пианист на световноизвестната испанка Конча Буйка, с която работи цели 7 години. С учредения от него Ivan Melon Lewis Quartet обикаля Европа и взе участие в най-големите в света джаз фестивали. Иван Мелон има цели три номинации за Латино Грами – за най-хубав джаз албум, за дебют и за запис на годината. През 2015 събира в общ план The Cuban Swing Express 10 от най-талантливите, живеещи в Европа кубински музиканти. В него съчетават обичайните детайли на кубинската музика с изклучително ново джаз звучене.

Ара Маликян и Иван Мелон изнесоха през миналата година над 75 концерта в цяла Испания и в Мексико. Свириха на площади, в крепости, на открити подиуми, в църкви и в паркове. Но не оставиха музиката да замлъкне. Пианото на Мелон добави доза фамилиарност и класическа нотка към избухливите и ексцентрични композиции на Ара от неговия Royal Garage.

„ Събрахме се, погледнахме напред и създадохме нов и съгласуван с действителността концертен формат. Шоу в по-малки измерения, в по-малки пространства. В който основен воин е не музиката, а хората, възприятията, желанието да продължим напред, което в този момент сплотява всички. Като музиканти трябваше да продължим да носим културата на хората, да даваме вяра и малко благополучие в тези особени времена”.



Елате да чуете цигулката на арменеца и пианото на кубинеца, обединили своите неземни сили и гений, с цел да ни донесат наслада!

Билети за концертите на Ара Маликян във Варна и за изключителния концерт в София на 19.05, от 18:00ч. се продават в системата на Ивентим и на касите да залите. Концертите са организират при претовареност 30% от потенциала на залите. Разпределението на закупените билетите по дати и часове може да намерите в уеб страницата на Ивентим и в съответните събития във facebook.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР