Ар енд би изпълнителката Сиза беше обявена преди дни за

...
Ар енд би изпълнителката Сиза беше обявена преди дни за
Коментари Харесай

Сиза стана Жена на годината за Билборд след награда Грами и албум, превзел класациите

Ар енд би изпълнителката Сиза беше оповестена преди дни за " Жена на годината " от авторитетното издание " Билборд " - самопризнание за много сполучливата в професионален проект 2022 г. 

Новата й продукция, озаглавена малко, тъкмо и ясно " SOS ", продължително завладя върха на класацията за албуми на списанието, като остана там в продължение на цели 10 седмици, въпреки и непоследователни. Пилотният сингъл " Kill Bill " е най-високо класиралата се ария на Сиза до момента в чарта " Хот 100 " на " Билборд ", като съумя да доближи до втора позиция. 

Най-голямото и скъпо достижение на изпълнителката през предходната година обаче е премията " Грами ", която тя получи дружно с рапърката Доджа Кет. Те бяха отличени в категорията за най-хубаво осъществяване на поп дует или група за взаимната си ария " Kiss Me More ". 

Дълъг е пътят, който 33-годишната Сиза, чието име е Солана Имани Роу, изминава, до момента в който се изкачва към върха. Родена в Сейнт Луис, щата Мисури, тя напуща рано колежа, с цел да работи. Сменила е много специалности, само че музиката остава огромната й обич. 

Певицата споделя, че черпи ентусиазъм и е мощно повлияна за метода си на пеене от Елла Фицджералд. Сред хората, от които се учи в персонален проект, изпълнителката на  " Kill Bill " показва Лорин Хил. За Сиза колежката й Бионсе, с която работят взаимно по основаването на песента " Feeling Myself " на Ники Минаж, е " може би най-съвършеното, красиво създание, което съм срещала през целия си живот. Тя е най-вдъхновяващата жена на Земята след майка ми ". 

Първият си миниалбум, озаглавен " See.SZA.Run ", певицата издава независимо през 2012 година Той съдържа разнообразни музикални стилове като соул, хип хоп, ар енд би. Сиза разказва процеса на записване на продукцията като " пробен ", без да си е сложила огромна цел. " See.SZA.Run " прави усещане на критиците от авторитетни издания, които се произнасят ласкаво за продукта. 

Първата стъпка към огромната музикална сцена е направена… През 2013 година Сиза още веднъж издава миниалбум, чието име е " S ". Тя работи с много известни продуценти по песните си, не закъсняват и положителните мнения. 

Същата година тя стартира да работи с хип хоп лейбъла “Top Dawg Entertainment ” (TDE), който стои зад Кендрик Ламар. Тя е първата жена, с която този лейбъл работи. А взаимното им съдействие води до първия студиен албум на Сиза - " Ctrl ", появил се на пазара през 2017 година  С дебюта си в класацията на " Билборд " за албуми застава на трето място, а списание " Тайм " разгласи " Ctrl " за албум на 2017 година Сред шлагерите в него е " Love Galore ", получил платинен статут.

За дебютния си албум Сиза получи пет номинации за премиите " Грами ", в това число и за най-хубав млад реализатор, само че не съумя да завоюва нито една статуетка. 

В албума певица обилно показва гения си, което й отваря много порти в музикалния бизнес. Сиза е канена да се включи в продукциите на свои сътрудници - дружно с групата " Марун 5 " вършат парчето " What Lovers Do ", а с Кендрик Ламар записват сингъла " All the Stars ", който се трансформира във водещ в саундтрака към кино лентата " Черната пантера " от 2018 година Карди Би също демонстрира интерес към Сиза и двете записват дружно " I Do " - ария, включена в албума " Invasion of Privacy ". Най-успешното се оказва съдействие й с Доджа Кет, за което бяха отличени с " Грами " предходната година.

В началото на декември м.г. певицата пусна " SOS ", който е определян от експертите като любимец за премиите " Грами " през 2024 година  Той към този момент жъне триумфи в музикалните ранглисти. 

Това обаче не е причина за отмора за Сиза. Най-новата си ария тя показа през февруари -  ремикс на сингъла " Special " на колежката й Лизо. " Реално е ", споделя тя пред " Билборд ". " Обявявам 2023 година за година на Сиза. За мен обаче тя е жена на годината най-малко от десетилетие. Винаги съм била почитател на музиката й, на артистичността й… и в действителност я обичам като другар ". 

В момента Сиза е съсредоточила старания над първокласно издание на " SOS ". Той ще включва 10 спомагателни песни и следва скоро да излезе, добавя Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР