Търсите новия усилвател на ваксината срещу COVID? Ето къде да получите инжекцията.

...
Аптеките в САЩ започнаха да прилагат нови бустерни формули за
Коментари Харесай

Аптеките в САЩ започнаха да прилагат нови бустерни формули за COVID-19 от производителите на лекарства Pfizer и Moderna.

Администрацията по храните и лекарствата одобри ревизираната иРНК ваксини в понеделник, тъй като няколко варианта на COVID се разпространяват и хоспитализациите се увеличават. Центровете за контрол и превенция на заболяванията препоръчват ваксините за всички на шест месеца и повече. Ваксината е подобна на одобрените по-рано формули, но беше актуализирана, за да се насочи към вариантите на XBB, които станаха разпространени миналата зима.

FDA и CDC казват „да“ на актуализираните бустери срещу COVID. Ето какво трябва да знаете за новите ваксини за есента на 2023 г.

Говорители на Moderna и Pfizer казаха, че хората, които искат да получат бустерни ваксини, могат да се свържат директно с аптеките и болниците за среща.

обяви, че новоразрешените ваксини са на склад и са достъпни за потребителите в неговите аптеки.

„Аптеките и медицинските клиники за търговия на дребно ще започнат да получават новата ваксина днес и ще продължат да получават инвентаризация на текуща база през цялата седмица“, се казва в изявление на веригата дрогерии.

CVS заяви, че очаква всички аптеки в САЩ да имат на склад дози от новата ваксина до началото на следващата седмица. Можете да си уговорите час на CVS.com или просто да стигнете до най-удобното място. Ако аптеките разполагат с ваксината на склад, те ще приемат влизане.

Rite-Aid

Говорител на Rite-Aid каза, че очаква да има актуализираната ваксина срещу COVID във всички своите аптеки "скоро", без да уточнява точно кога.

Клиентите могат да насрочват срещи от петък. Влизането ще бъде разрешено, след като ваксината стане достъпна в магазините.

Walgreens

Walgreens каза на CBS MoneyWatch, че сега предлага удари на места в цялата страна. Потребителите могат да насрочват срещи веднага, като първите отваряния падат в понеделник следващата седмица.

Walgreens може да добави по-ранни срещи, ако доставките на ваксини пристигнат по-рано от очакваното. Дозите от формулите на двете марки в момента се доставят до локациите на компанията в цялата страна.

Както при предишните версии на ваксината срещу COVID-19, ваксините са достъпни безплатно за потребителите.

Тъй като Консултативният комитет по имунизационните практики на CDC препоръча ваксината за деца, правителството е длъжно да я прилага безплатно на деца, както и на възрастни с търговско осигуряване.

Федералното правителство Програмата Bridge Access също така ще покрие разходите за ваксини за 25 милиона до 30 милиона неосигурени възрастни в САЩ, според KFF Health News. Програмата ще плаща на аптеки като Walgreens и CVS, за да предоставят ваксините безплатно, докато Pfizer и Moderna също ще дарят определен брой дози, според CDC.

Посетете Vaccines.gov, за да идентифицирате аптеките с налични дози, както и тези, които участват в Програмата за мостов достъп.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР