Аптеките в Румъния може да останат без витамин С на

...
Аптеките в Румъния може да останат без витамин С на
Коментари Харесай

Румънските аптеки може да останат без витамин С

Аптеките в Румъния може да останат без витамин С на ампули. Причината е, че най-големият снабдител в страната – заводът в Илфов е затворен поради следствие. Има подозрения, че с изключение на медикаменти, в него са се произвеждали и опиати, осведоми Българска телеграфна агенция. Прекурсорите от фабриката в Румъния са щели да стигнат и до България, оповестява Диджи 24, като цитира Разван Присада, ръководител на Национална организация по медикаментите и медицинските произведения в Румъния (ANDMR).

Разследването стартира, откакто служители на реда от няколко европейски страни са разкрили хапчетата, идващи от Румъния. Следователите в Илфов са наблюдавали 97 колета, които са напуснали страната изцяло легално. Част от тях са отивали във фабрика в Полша, останалите в Словакия и по-късно в Чехия.

След като хапчетата от Румъния доближават тайните заводи, процесът на нелегално произвеждане на опиати стартира. Прекурсорите са се превръщали в метамфетамин, а крайният артикул се е продавал в Германия и Япония.

По случая към този момент са арестувани 16 обвинени, измежду които ръководителят на фабриката, някогашен вицепрезидент на Румънската асоциация на фармацевтичните производители.

При обиските в Румъния проверяващите са разкрили към три тона прекурсори, 600 000 евро и няколко документа.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР