Аптеките не могат да изпълняват електронните рецепти за лекарства на

...
Аптеките не могат да изпълняват електронните рецепти за лекарства на
Коментари Харесай

Напливът за сертификати блокира работата на аптеките: не могат да изпълняват е-рецепти |

Аптеките не могат да извършват електронните предписания за медикаменти на здравната каса поради честите сривове в Националната здравно-информационна система. От през вчерашния ден е по този начин, алармира магистър-фармацевтът Симеон Георгиев. Системата е същата, през която се теглят зелените документи и от през вчерашния ден е претрупана. . Напливът е поради въведеното в среднощ условие в заведения, молове, спортни центрове и други да се влиза единствено със зелен документ.

За час системата работи примерно пет минути. 2, 3 минути интервал, в който работи, след което стопира - споделя той. Аптекарите вкарват в нея ЕГН, с цел да ревизират рецептата. Без това не могат да дадат изписаното лекарство. 

В столичната аптека, където работи Георгиев, се постанова да връщат пациенти. " Питат ни по кое време да дойдат отново, по кое време можем да им дадем лекарството. Не знаем какво да им кажем ", споделя той.

Няма проблем с изпълнението на рецептите, оповестиха за OFFNews от " Информационно обслужване ". Изпълняват се регулярно, евентуално има проблем в системите аптеките, допълниха оттова. От компанията сподели още, че достъпът за изтегляне на залените документи е възобновен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР