Apple вече е провела разговори със Samsung Electronics и MediaTek

...
Apple вече е провела разговори със Samsung Electronics и MediaTek
Коментари Харесай

Apple избира между Samsung и MediaTek за 5G модема в своя нов iPhone

Apple към този момент е провела диалози със Samsung Electronics и MediaTek дружно със настоящия си снабдител Intel за направата на 5G модемни чипове за 2019 година моделите на iPhone. Това излиза наяве от свидетелските показания на представител на Apple в правосъден развой сред Qualcomm и Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати от петък.
Между 2011 и 2016 година Apple разчиташе непроменяемо на основаната в Сан Диего Qualcomm като единствен снабдител на такива чипове , които оказват помощ на iPhone да се свързват с безжични мрежи. Започвайки през 2016 година, Apple разделя бизнеса сред Intel и Qualcomm, само че през 2018 година Apple се реалокира само към Intel за най-новите си телефони.

Но шефът от веригата за доставки на Apple Тони Блевинс свидетелства в петък, че Apple също е считала MediaTek и Samsung, един от най-големите си съперници на пазара за смарт телефони, като снабдители на чиповете за идващото потомство безжични мрежи, известни като 5G. Очаква се тези мрежи да стартират да излизат тази година и да обезпечават по-бързи скорости от сегашните 4G мрежи.

FTC съди Qualcomm, потвърждавайки, че доставчикът на чипове се е заел с антиконкурентни практики за лицензиране на патенти, с цел да резервира господстващо състояние на пазара на модемни чипове.

В съда в Сан Хосе, Калифорния, Блевинс свидетелства, че Apple от дълго време е търсела голям брой снабдители за модемни чипове, само че е подписала съглашение с Qualcomm за извънредно доставка на чиповете, тъй като доставчикът предлага огромни отстъпки за разноските за патентни лицензи в подмяна на изключителност.

През 2013 година Apple прекъсна работата с Intel като снабдител на модеми за iPad Mini 2, тъй като Apple щеше да загуби отстъпките си, употребявайки чиповете на Intel, което прави продуктите на Intel „ стопански непривлекателни “ като цяло.

По-късно същата година, откакто договарянията за цените с Qualcomm се провалиха, Apple започва „ Project Antique “ , с цел да си обезпечи втори снабдител на модем, свидетелства Блевинс.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР