Apple възнамерява да реализира пълноценна поддръжка на NFC в задаващата

...
Apple възнамерява да реализира пълноценна поддръжка на NFC в задаващата
Коментари Харесай

iPhone ще получи пълноценна поддръжка на NFC



Apple има намерение да осъществя пълноценна поддръжка на NFC в задаващата се 12-та версия на iOS. Тя би трябвало да бъде показана на конференцията WWDC 2018, която ще се организира от 4 до 8 юни в Сан-Хосе, Съединени американски щати.

По данни на The Information чиновниците на компанията в седалището ѝ в Купертино към този момент употребяват своите iPhone-и за влизане в зони с стеснен достъп.

Очаква се скоро такива (както и други) свързани с NFC благоприятни условия да бъдат налични и за елементарните консуматори.

Припомняме, че до появяването на iOS 11 технологията NFC в iPhone се използваше единствено за платежната услуга Apple Pay. В тази версия на операционната система е прибавен пакетът CoreNFC, който разрешава разширение използването на стандарта. Това обаче не докара до увеличение на популярностtа ѝ измежду разработчиците, защото в актуалната реализация към момента има доста ограничeния. Например за активирането на NFC смарт телефонът би трябвало да е отключен и на него да бъде стартирано приложениие, което да поддържа технологията.

На фона на Android този метод е, меко казано, чудноват.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР