Apple увеличи дела си до 17% на пазара на смартфони,

...
Коментари Харесай

Продажбите на смартфони намаляват, търсят се по-евтини устройства


Apple усили каузи си до 17% на пазара на смарт телефони, Samsung остава водач с 21% дял (снимка: CC0 Public Domain)

Доставките на смарт телефони в международен мащаб са намалели с 9% на годишна база през второто тримесечие. Като аргументи се сочат икономическите усложнения и районната неустановеност. Това демонстрират предварителните данни на изследователската компания Canalys.

Все отново Apple се радва на забележителен интерес към своя iPhone 13, сочат данните. Доставките на този модел помогнаха за увеличение на каузи Apple до 17 % спрямо 14 % през второто тримесечие на 2021 година Това класира компанията на второ място като цяло за интервала април-юни.
още по темата
Samsung заема първо място с 21% дял спрямо 18% година по-рано. Това се дължи значително на доставките на A-серията смарт телефони, която е от междинен клас.

Китайските производители Xiaomi, Oppo и Vivo търпят двуцифрен спад в доставките, с дялове надлежно от 14%, 10% и 9% (в съпоставяне със 17%, 11% и 10% през второто тримесечие на 2021 г.)

„ Икономическите усложнения, слабото търсене и запасите “ са довели до това доставчиците да преоценят своите тактики за остатъка от 2022 година, счита анализаторът Рунар Бьорховде. Според него, в този момент производителите може би ще се съсредоточат върху „ коригирането “ при стартиране на новите си модели, „ защото потребителите с стеснен бюджет се пренасочват към устройства в долния край “.

Анализаторът Тоби Джу отбелязва, че разполагаемият приход на потребителите е повлиян „ от внезапно възходящата инфлация тази година “. Все отново той чака доставчиците да побързат с промоциите и специфичните предложения, с цел да „ ускорят разпродажбите “ преди стартирането на пазара на нови артикули за празничния интервал в края на годината.

Canalys прави оценка доставките на смарт телефони за второто тримесечие на 2022 година на 316 милиона бройки въз основа на данните за продажбите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР