Apple спечели важна победа в битката си с регулаторните органи

...
Apple спечели важна победа в битката си с регулаторните органи
Коментари Харесай

Правни успехи за Apple във Великобритания, проблеми за Мъск в САЩ

Apple завоюва значима победа в борбата си с регулаторните органи във Англия, нанасяйки сериозен удар върху организацията за конкуренцията и пазарите на страната (CMA), която е една от многото, опитващи се да контролират активността на софтуерния колос, оповестява Engadget.

Компанията е спечелила обжалване на следствие, стартирано от антитръстовия орган предходната есен, в границите на което е направена цялостна пазарна инспекция на Apple и Гугъл. Тогава регулаторът декларира, че доста предприятия в Обединеното кралство се усещат лимитирани от " задушаващата мощ ", която двата софтуерни колоса имат върху мобилното сърфиране. Разследването има за цел също по този начин да откри дали Apple лимитира пазара на облачни игри посредством разпоредбите на своя App Store.

В последна сметка повода Apple да означи тази победа е т.е. административна. Компанията сполучливо е защитила позицията си, че въпросният регулатор " няма пълномощия " да проверява позицията ѝ на пазара на мобилни браузъри. От Apple декларират, че CMA е трябвало да стартира изследването по същото време, когато за първи път разгласява отчета си за мобилните екосистеми през юни предходната година.

Апелативният арбитражен съд по конкуренция - съдът, който следи делата на CMA, е приел позицията на Apple, като декларира, че регулаторът е уведомил за следствието си прекомерно късно.

" Разочаровани сме от това правосъдно решение. Направихме това референтно изследване на пазара, с цел да се уверим, че потребителите в Обединеното кралство получават по-добър избор на мобилни интернет услуги и че разработчиците от Обединеното кралство могат да влагат в нови новаторски приложения. Нашите опасения и аргументите, заради които започнахме пазарното си следствие, не бяха оспорени от Apple ", се споделя в изказване на регулатора. " Като се има поради значимостта на това решение, ние ще обмислим нашите благоприятни условия, в това число да желаяме ново обжалване. "

Проблеми с трудовите права за Мъскв Съединени американски щати

Но до момента в който един от знаците на софтуерната промишленост може да се похвали със знакова победа на правното поле, то друга емблема на този свят – Илон Мъск, е на другия полюс в конфликта си с американската правосъдна система.

Федерален апелативен съд разгласи, че през 2018 година бизнесменът-визионер е нарушил трудовото законодателство на страната, откакто е написал в Twitter, че служащите в заводите на Tesla автоматизирано ще се откажат от вариантите си за акции в компанията, в случай че решат да се обединят в профсъюзи.

Апелативният съд е удостоверил решение на Националния съвет по трудови връзки (NLRB), съгласно което Мъск е отправил непозволени закани, свързани с обезщетенията на чиновниците.

През май 2018 година консуматор на Twitter пита Мъск за позицията му във връзка с профсъюзите, а той дава отговор: " Нищо не пречи на екипа на Tesla в нашия авто цех да гласоподава за основаване на синдикат. Ако желаят, могат да го създадат още на следващия ден. Но за какво да заплащат синдикални вноски и да се отхвърлят от варианти за акции безплатно? “.

Този туит незабавно притегли вниманието на работническите организации и през 2021 година NLRB, в отговор на тъжба от профсъюза United Auto Workers, откри, че Мъск е заплашвал косвено чиновниците си, напомня още Engadget.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР