Apple ще прехвърли производството на iPhone 14 Pro в нов

...
Apple ще прехвърли производството на iPhone 14 Pro в нов
Коментари Харесай

Apple сменя производителя на най-луксозния си iPhone след Covid-бунта във Foxconn

Apple ще трансферира производството на iPhone 14 Pro в нов цех поради разтърсванията във Foxconn, които доведоха до спиране на доставките на първокласните устройства през ноември.

Досега тайванската Foxconn беше най-големият производител на високия клас от смарт телефоните на Apple.

През ноември базата им в китайския град Джънджоу беше сложена в карантина по време на фрапантните ограничения против Covid-19, а това докара до протест на служащите, изолирани от останалия свят, сигнали за неприемлива употреба на хората и всеобщи митинги.

Напрежението докара до интервенция на полицията и съществено закъснение на индустриалния развой в мегафабриката - това към този момент сложи под риск осъществяването на финансовите резултати на Apple за последното тримесечие на 2022.

Сега FT оповестява, че компанията на Тим Кук ще подпише контракт с Luxshare - един от най-големите китайски съперници на Foxconn.

Производителите имат цех в Куншан край Шанхай, с който Apple към този момент работи по дребни количества от iPhone 14 Pro Max. Занапред iPhone 14 Pro също ще се разпореди на новите подизпълнители.

Apple продължава да задълбочава връзките си с китайски производители за сметка на тайванските си сътрудници. В същото време Foxconn прави опити да ограничи зависимостта си от работната ръка в Китай и реалокира фабриките си в Индия, Виетнам и Съединени американски щати.

Сделката с Apple ще отвори още повече благоприятни условия пред Luxshare, в случай че потвърдят, че могат да сглобяват най-сложните модели на iPhone в своя цех.

Luxshare е учреден от някогашната служителка на Foxconn Грейс Уанг, която през днешния ден е милиардер. Apple е техният максимален сътрудник, само че Luxshare не беше получавала огромни поръчки от премиум моделите на iPhone.

В рамките на 5 години китайската компания усилва приходите си над 10 пъти до 24 милиарда $ през 2021 година, само че маржовете на облага се смаляват поради високата конкуренция на пазара на подизпълнителите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР