Apple ще позволи на компании като Netflix и Spotify да

...
Apple ще позволи на компании като Netflix и Spotify да
Коментари Харесай

Apple частично облекчава мерките за плащания в App Store

Apple ще разреши на компании като Netflix и Spotify да пренасочват потребителите към личните си уеб страници, с цел да правят заплащания, като по този метод им разрешават да заобикалят таксите, събирани от App Store.

Тази стъпка бележи дългогодишната битка на производителя на iPhone с разработчиците на приложения и бе оповестена в сряда в отговор на следствие, стартирано от Японската комисия за обективна търговия, написа CNN.

Актуализацията ще влезе в действие при започване на 2022 година и ще се ползва на световно равнище. Тя ще разреши на разработчиците на така наречен приложения „ за четене “ да внедряват линк към външни уеб страници и ще разреши на хората да основават или ръководят своите сметки там.

Подобни платформи дават авансово закупено наличие или абонаменти за списания, вестници, книги, аудио, музика и видео. Amazon Video и Kindle постоянно се цитират като образци за приложения „ за четене “.

Netflix и Spotify един път към този момент разрешиха на потребителите да заплащат за услуги в приложението, само че след време стопираха тази форма на таксуване поради спор с Apple за комисионите, които компанията начислява.

„ Селективните промени на Apple в разпоредбите на App Store са добре пристигнали, само че те не стигат задоволително надалеч “, написа Орасио Гутиерес, началник по световните връзки и основен юрист на Spotify, в обществената мрежа Twitter.

Мярката ще улесни някои разработчици в това да заобикалят големите такси, които Apple постанова. Комисионите на компанията доближават 30% за някои покупки, направени посредством нейната платформа. Фирмите обаче обявиха, че нямат различен избор с изключение на да се съобразят, защото софтуерният колос не разрешава на клиентите да теглят приложения от различен източник, друг от формалния магазин App Store.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР