Apple ще добави в своя смарт часовник Watch сензор за

...
Коментари Харесай

Новият Apple Watch Series 8 ще разбира имаме ли температура


Apple ще добави в своя смарт часовник Watch датчик за телесна температура
(снимка: CC0 Public Domain)

Смарт часовникът Apple Watch Series 8, предстоящ на пазара тази есен, ще получи температурен датчик, който може да дефинира дали потребителят има тресчица. Това твърди редакторът на Bloomberg Марк Гърман, съгласно който датчикът към този момент е минал вътрешни проби.

Според Гърман, новата функционалност няма да дава на потребителя съответни данни за температурата, само че ще му разреши да разбере дали тя е по-висока от нормалното. Нещо повече, Watch Series 8 ще предлага на своя собственик да употребява специфичен термометър за по-точно премерване или да се свърже с лекаря си.
още по темата
Нововъведението няма да бъде вградено във всички представители на Series 8, само че ще го има в общоприетата версия и предпазения модел, предопределен за спортисти.

„ През април оповестих, че Apple желае да добави разкриване на телесната температура към своя модел Series 8, в случай че приемем, че [технологията] премине през вътрешните проби. Вече имам вяра, че тази функционалност е подобаваща както за общоприетия Apple Watch Series 8, по този начин и за новата здрава версия, предопределена за рискови спортисти ”, написа Марк Гърман в бюлетина Power On.

Гурман предвижда, че в допълнение към новия датчик за телесна температура, Watch Series 8 ще предложи същия дизайн като Watch Series 7 и същия процесор като моделите Series 6 и 7. Освен това по-скъпите модели от новата серия може да имат обновени екрани. Очевидно обновеният смарт часовник Apple Watch SE няма да включва температурен датчик.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР