Apple ще актуализира iPhone 12 във Франция след опасения относно радиацията

...
Apple ще актуализира iPhone 12 във Франция, след като регулаторите
Коментари Харесай

Apple ще актуализира iPhone 12 във Франция, след като регулаторите изразиха опасения относно електромагнитното излъчване, излъчвано от устройствата, според цифровия министър на страната и фирмата.

Съобщението дойде в петък, след като Франция във вторник нареди спиране на продажбите на устройството, пуснато през 2020 г., след като установи, че моделът излъчва повече електромагнитни вълни от допустимото.

„Apple ме увери, че ще внедри актуализация за iPhone 12 през следващите няколко дни“, каза министърът на цифровите технологии Жан-Ноел Баро в изявление пред информационната агенция AFP.

Фирмата и Баро настояха, че няма опасност за общественото здраве от радиацията.

„Това е свързано със специфичен протокол за тестване, използван от френските регулатори, а не е проблем за безопасността“, се казва в изявление на Apple, добавяйки, че устройството е в съответствие с правилата за емисии по целия свят.

„Ние ще издадем софтуерна актуализация за потребителите във Франция, за да се адаптира към протокола, използван от френските регулатори.“

Във вторник Баро даде две седмици на американския технологичен гигант да издаде актуализация на своя телефон, който беше към края на кариерата си като водещ продукт на Apple.

Той каза, че агенцията, отговаряща за тестването, ANFR, бързо ще оцени актуализацията и след това той ще реши дали да премахне забраната за продажби.

Световната здравна организация каза, че са проведени няколко проучвания в тази област и „не са установени неблагоприятни последици за здравето, причинени от използването на мобилни телефони“.

Източник: AFP
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР