Apple се подготвя да обнови лаптопите от серията MacBook Pro

...
Apple се подготвя да обнови лаптопите от серията MacBook Pro
Коментари Харесай

Apple подготвя изцяло обновени MacBook Pro

Apple се приготвя да обнови преносимите компютри от серията MacBook Pro през 2021 година, настояват Bloomberg и известният анализатори Минг-чи Куо. Моделите ще бъдат снабдени със доста по-мощни процесори и с нови екрани. Освен това технологията Touch Bar ще бъде отстранена, а известния от близкото минало MagSafe ще се завърне.

Новите модели ще се оферират с два размера на екрана — 14 " и 16 ". И двата ще употребяват идващото потомство на създадения от Apple чип, който получи голям брой хвалебствия за мощта си и високата си енергийна успеваемост. Подобрен ще бъде и вграденият графичен процесор.

През 2020 година Apple към този момент обнови 13-инчовият MacBook Pro, който към този момент употребява чипа M1.

Новите модели се чакат в средата на годината.

Според Минг-чи Куо дизайнът също ще бъде изменен и към този момент ще прилича повече външния тип на iPad Pro и iPhone 12.

Touch Bar ще бъде напълно отстранен от 14 " и 16 " модели. Технологията бе показана през 2016 година, само че по този начин и не съумя да завоюва сърцата на потребителите.

Значителна смяна ще бъде въведена в метода, по който преносимите компютри се зареждат. През последните пет години Apple разчита на USB-C портове, само че от тази година компанията ще върне обичания MagSafe — магнитен адаптер, който подсигурява, че в случай че се спънете в кабела, преносимият компютър няма да падне на земята.

Нещо повече, MagSafe ще разреши и по-бързо зареждане по отношение на актуалните модели. Промяната обаче не значи, че MacBook Pro ще останат без USB-C портове.
 За пръв път в историята: Apple пуска MacBook със лични чипове
За пръв път в историята: Apple пуска MacBook със лични чипове

Те ще са в комерсиалната мрежа от идната седмица, настояват от гиганта
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР