Apple работи по функционалности с генеративен изкуствен интелект за своите

...
Apple работи по функционалности с генеративен изкуствен интелект за своите
Коментари Харесай

iPhone или AIPhone? Ще разберем скоро

Apple работи по функционалности с генеративен изкуствен интелект за своите устройства и те ще станат налични за потребителите по-късно през тази година.

Това стана ясно от думите на изпълнителния шеф на компанията Тим Кук по време на представянето на резултатите за последното тримесечие на 2023 година, оповестяват международните организации.

" Гледайки напред, ще продължим да влагаме в тези и други технологии, които ще оформят бъдещето. Това включва изкуствения разсъдък, в който влагаме голямо количество от своите време и старания и ще се радваме да представим детайлности от нашата работа в тази сфера по-късно през тази година ", съобщи Кук.

Той обаче отхвърли да даде повече детайлности за това, над което работи компанията му. Единствено акцентира, че задачата не е просто да догонят останалите играчи, а да намерят в действителност положително приложение на технологията.

Apple от години има разнообразни AI/ML функционалности в iPhone и iPad, само че

към този момент повече от година остава настрани от всеобщата нервност, отприщена от дебюта на ChatGPT.

В края на 2023 година това стартира да се усеща като закъснение, откакто първо Гугъл, а по-късно - и Samsung (с някои сходни технологии при двете компании) започнаха да продават смарт телефони, които могат да основават и обработват посредством изкуствен интелект текстово и мултимедийно наличие.

По-рано Bloomberg цитира свои източници, съгласно които новата операционна система iOS 18 ще е " най-голямото обновяване " досега. Както отбелязва AppleInsider, към този момент има информации за огромна вест към цифровия помощник Siri, която ще бъде оповестена на конференцията за разработчици WWDC през юни.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР