Apple проявява постоянен стремеж към независимост от доставчиците на компоненти(снимка:

...
Apple проявява постоянен стремеж към независимост от доставчиците на компоненти(снимка:
Коментари Харесай

Apple ще си прави и 5G модемите за iPhone


Apple демонстрира непрекъснат блян към самостоятелност от доставчиците на съставни елементи
(снимка: CC0 Public Domain)

Няколко изявления от последните дни оповестяват, че Apple работи по личен 5G модем. Устройството, за което се твърди, че е в развой на разработка още от 2020 година – след придобиване на по-голяма част от бизнеса с модеми за смарт телефони на Intel – би трябвало да дебютира в iPhone през 2023 година

Настоящите модели на iPhone 12 употребяват модела Snapdragon X55 на Qualcomm, който поддържа честотния диапазон „ под 6 GHz ” и 5G в mmWave спектъра. Може да се допусна, че модемът на Apple би правил същото, отбелязва.

Не за първи път се разчува сходна вест. Миналата година, преди, се появиха известия, че производителят на смарт телефони е решил да не употребява антената Qualcomm QTM 525 и вместо това е проектирал своя лична.
още по тематиката
Официалната причина за решението беше, че антената на Qualcomm „ не дава отговор на елегантния жанр на iPhone, който се трансформира в определяща характерност за продуктите на Apple ”.

Това може да е правилно, само че също по този начин не може да се отхвърли, че връзките сред двете компании са. И двете компании непрекъснато се обсипват с обвинявания в разнообразни форми на изнудване.

През април 2019 година Qualcomm се съгласи да се отдръпна от правната си борба с Apple и показа межди двете компании в идните години. Производителят на чипове съобщи, че Apple евентуално ще употребява модема Snapdragon X60 в iPhone модели 2021, а Snapdragon X65 в моделите от 2022 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР