Apple постепенно премахва конектора Lightning и преминава към USB-C, след

...
Apple постепенно премахва конектора Lightning и преминава към USB-C, след
Коментари Харесай

Модър е добавил USB-C порт към слушалките AirPods Max на Apple. Сега продава комплект, с който всеки може да направи това

Apple последователно отстранява конектора Lightning и минава към USB-C, откакто беше принудена да го направи от Европейския съюз. Много аксесоари, iPad-и и даже iPhone към този момент употребяват USB-C. Само че слушалките AirPods Max към момента са с Lightning. Инженерът Кен Пилонел (който преди доста преди Apple сложи USB-C в iPhone и AirPods) в този момент направи същото. Той инсталира USB-C конектор на слушалките. И даже продава комплект, с който всеки може да направи това.

Пилонел е разкрил, че е елементарно да се избие конекторът Lightning и да се остави дупка с съвършен размер за USB-C. След това той е проектирал специфична платка и е намерил подобаващия конектор, с цел да може всичко да работи. Пилонел е съумял още при първия път да зареди AirPods Max посредством този USB-C.

За страдание, посредством тази трансформация не е допустимо да се употребява жично USB-C аудио. Пилонел отбелязва, че за това ще е нужен чипа от личния адаптер на Apple, който коства 35 $, оповестява Engadget.

AirPods Max към този момент са на три години и евентуално би трябвало да бъдат обновени. Всеки предстоящ модел евентуално ще има USB-C конектор, с цел да се спазят наредбите на Европейски Съюз.

Всичко належащо е изброено в описанието на видеоклипа на Пилонел в YouTube. Като опция можете да закупите комплекта от магазина на Пилонел (Pillonel).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР