Apple планира да предложи стокови кредити на потребителите чрез услугата

...
Apple планира да предложи стокови кредити на потребителите чрез услугата
Коментари Харесай

Apple ще предлага стокови кредити на потребителите

Apple възнамерява да предложи стокови заеми на потребителите посредством услугата Apple Pay Later, които ще финансира от личния си баланс.

Това се показва в известие на компанията, представено от Ройтерс.

Apple съобщи, че финансовият отдел ще създаде съответния механизъм, който ще се употребява за разпределяне на заемите, а източниците на финансиране може да се трансформират с течение на времето.

Решенията за отпущането на заемите и оценката на кредитоспособността на потребителите ще се обработват от дъщерното сдружение на компанията Apple Financing LLC.

По-рано тази седмица Apple разгласи услугата от вида "купи в този момент, заплати по-късно ", която разрешава да се разделят покупките на четири равни заплащания за шест седмици. Услугата ще започва по-късно тази година дружно с най-новите операционни системи на Apple за iPhone и iPad и ще я сложи в конкуренция със съществуващите компании за сходни услуги, като Affirm Holdings и Afterpay на Block Inc.

Заемите на Apple ще са с нулева рента и никакви такси. За да реши кредитоспособността на всеки претендент, Apple ще употребява кредитна информация и други данни, в това число история на покупките и заплащанията, както в магазините на компанията, по този начин и в разнообразни онлайн приложения, като App Store.

За да употребяват услугата "купи в този момент, заплати по-късно ", клиентите на Apple ще би трябвало да свържат дебитна карта към своя акаунт в Apple Pay, с цел да финансират погасяването на вноските по заема. Една четвърт от покупната цена за утвърдените заеми ще бъде дължима сега на покупката и, сходно на други транзакции с дебитни карти, Apple ще извърши незабавна инспекция, с цел да подсигурява, че клиентът има задоволително средства за покриване на предварителното заплащане.

Apple ще предлага заемите на всички места, където се приема Apple Pay както онлайн, по този начин и във физически магазини. Плащанията към търговците ще се правят през мрежата MasterCard посредством идентификационен номер за заплащане, публикуван от Goldman Sachs Group.

Apple Financing LLC има лицензи за разпределяне на заеми във всички райони на Съединени американски щати, където са позволени сходни услуги за разсрочено заплащане, показват още от компанията.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР