Apple обяви, че планира да разшири криптирането от край до

...
Apple обяви, че планира да разшири криптирането от край до
Коментари Харесай

Apple вбеси ФБР като криптира „от край до край“ и облака си – iCloud

Apple разгласи, че възнамерява да разшири криптирането „ от край до край “ в облачната си платформа iCloud, като към този момент тази спомагателна стъпка за сигурността на данните ще се ползва за бекъпи, фотоси, бележки, чат история и ред други услуги, оповестява Си Ен Ен. Това провокира гнева на правоохранителните органи в Съединени американски щати.

Този вид криптиране доста затруднява достъпа на трети лица до информацията дори при пробив в системите на Apple от страна на хакери или държавни структури. До момента по този начин се пазеха паролите, здравните индикатори и някои други масиви, само че в този момент описът се усилва доста. В него отсъстват календарът, контактите и електронната поща заради несъответственост на форматите, излиза наяве от блог пост на компанията.

След измененията Apple няма да може да дава на проверяващите данни от своя облак, защото и компанията няма да може да ги разчете без единодушието на потребителя. Това сигурно ще сътвори голям брой проблеми – както беше по-рано с достъпа до информацията, която е физически на устройствата.

Така през 2015 година Apple отхвърли да спомага на ФБР и да даде достъп до смарт телефона на причинител на всеобща пукотевица в Калифорния. Тогава бюрото се наложи да употребява услугите на израелска компания, с цел да пробие отбраната на iPhone.

Зукърбърг пази цялостното криптиране на известия макар опасенията, че това оказва помощ на педофили и терористи

Съединени американски щати, Англия и Австралия упорстват за „ задна малка врата “

През последните години софтуерната компания неведнъж акцентира, че слага сигурността на данните на своите консуматори преди всичко и не би си разрешила да търгува с тях. Според учения от Института за осведомителна сигурност „ Джонс Хопкинс “ Матю Грийн в този момент доста от останалите играчи в промишлеността ще се опитат да догонят Apple и ще предложат сходно равнище на сигурност.

Новината провокира реакцията и на ФБР, които в публична позиция оповестиха, че са „ надълбоко загрижени от заканите, които криптирането от край до край и ограничението на достъпа до данни съставляват “.

„ Това лимитира нашите благоприятни условия да предпазваме американците от престъпни дейности, вариращи от хакерски атаки и принуждение против деца до наркотрафик, проведена престъпност и тероризъм “, безапелационни са от правоохранителната конструкция.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР