Apple обяви, че еднолично спира продажбите на своите iPhone 7

...
Apple обяви, че еднолично спира продажбите на своите iPhone 7
Коментари Харесай

Apple спря продажбите на iPhone 7 и iPhone 8 в Германия заради Qualcomm

Apple разгласи, че еднолично стопира продажбите на своите iPhone 7 и iPhone 8 в Германия през личните си магазини. Безпрецедентният ход е поради решението на немски съд, който постанови, че смарт телефоните в действителност нарушават патент на Qualcomm.
Засега засегнатите модели ще продължат да се оферират през мобилните оператори в страната. Те обаче стопират да се продават в 15-те огромни магазина на американския колос в Германия.

iPhone XS, iPhone XS Max и iPhone XR не са наранени.

Делото в Германия е третият огромен опит на Qualcomm да реализира възбрана за продажбите на скъпите телефони. Компанията към този момент опита сходно нещо в Китай и Съединените щати.

В Германия Qualcomm се базира на модели, ползващи чипове на Intel, за които твърди, че нарушават нейни патенти за предпазване на батерията при изпращане и приемане на безжични сигнали.

„Кампанията на Qualcomm е обезверен опит да отклонят вниманието от действителните проблеми сред нашите две компании. Тактиките им в съда и в ежедневните бизнес връзки нараняват нововъведенията и вредят на потребителите. Qualcomm упорства за невероятни суми, до момента в който в това време самите те са обект на разследвания“, споделя Apple в отговор.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР