Apple не изоставя амбицията си да навлезе на автомобилния пазар.

...
Apple не изоставя амбицията си да навлезе на автомобилния пазар.
Коментари Харесай

Тайни преговори между Apple и LG за производството на части за Apple Car

Apple не изоставя упоритостта си да навлезе на автомобилния пазар. Развитието и производството на електрически транспортни средства може да се трансформира в едно от идващите фундаментални посоки в бизнеса на корпорацията, споделят анализатори. Подобно на бизнес тактиката, употребена от Apple за iPhone, iPad и MacBook, компанията може също по този начин да разпореди на външни реализатори производството на свои лични маркови електрически транспортни средства и елементи за тях.

Според корейската преса представители на бъдещето поделение Apple Car неотдавна са посетили Южна Корея, с цел да търсят бизнес сътрудници за бъдещия бизнес с електрически транспортни средства. Гостите от Съединени американски щати са провели диалози с LG, SK и Hanwha. Журналистите декларират още, че това не са първите контакти, само че договарянията са на ранен стадий.

Според непотвърдена информация Apple е провела „ разширени срещи “ със SK Innovation, подразделението за акумулатори за електрически транспортни средства на SK Group, и с LG Electronics, която неотдавна образува взаимното дружество LG Magna e-Powertrain с канадския производител на авточасти Magna International.

В момента Apple обмисля потреблението на литиево-фосфатни (LFP) акумулатори в електрическите си транспортни средства вместо литиево-йонни акумулатори. LFP батериите генерират по-малко топлота по време на работа от общоприетите литиево-йонни акумулатори и затова са по-безопасни за потребление.

Междувременно корейските компании не създават задоволително LFP акумулатори, а китайците остават международен водач в производството на този клас акумулатори. Само две компании от Китай (CATL и BYD) са завладели 47% от международния пазар на LFP акумулатори за електрически транспортни средства досега. Въпреки това, към момента има време корейските производители на акумулатори да изместят китайците, подкрепени от продължаващата комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР