Apple най-накрая ще се откаже от Lightning порта за зареждане

...
Apple най-накрая ще се откаже от Lightning порта за зареждане
Коментари Харесай

„Нямаме избор“: Apple сменя порта за зареждане

Apple най-сетне ще се откаже от Lightning врата за зареждане на своите iPhone-и и ще го размени с по-разпространения USB-C. Официално изказване от самата компания към момента няма, само че че ходът ще бъде изработен, удостовери нейният старши вицепрезидент по международния маркетинг Грег Йозвиак пред The Wall Street Journal.

Той разяснява, че

явно ще би трябвало да се съобразим, нямаме избор “.

Йозвиак засяга законодателните промени в Европейския съюз, а и в Бразилия, които постановат въвеждането на единно общоприетоо зарядно за смарт телефони. Целта е да се понижи електронният боклук.

USB-C портът за зареждане става наложителен за всички мобилни телефони, таблети и фотоапарати в Европейския съюз от 2024 година Европарламентът утвърди законопроекта за това при започване на октомври, а тази седмица финално зелена светлина на Директивата за общото зарядно устройство даде и Съветът на Европейски Съюз.

Въвеждането на стандарта е дълго чакан ход, за който се работи от години. Идеята бе стартирана за първи път преди 16 години от Гергана и Соломон Паси.

Ходът визира на първо място производителя на iPhone, който от дълго време се противи на предлагането. Но в случай че желае да продава устройствата си на Стария континент, Apple ще би трябвало да извърши хардуерната смяна.

За потребителите обаче това е добре пристигнало, тъй като в бъдеще те ще могат да зареждат всичките си устройства, без значение от производителя им, с един и същи кабел. Любопитен е също и анализът на Европейска комисия, съгласно който единното зарядно устройство ще спести към 250 млн. евро на жителите.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР