Apple може и да пропада в класацията по общи продажби

...
Apple може и да пропада в класацията по общи продажби
Коментари Харесай

4 от най-продаваните 5 премиум смартфона са на една марка

Apple може и да пропада в класацията по общи продажби на смарт телефони, само че към момента държи извънредно постоянни позиции в премиум сегмента. Компанията от Купертино потвърди това и през първото тримесечие на 2020 година

Четири от първите път най-продавани смарт телефона от висок клас (устройства на цена от над 400 долара) са iPhone, сочи отчет на изследователската компания Counterpoint. Новината идва в миг, когато общите продажби на премиум телефони в действителност понижават с 13% в международен мащаб.

Според Counterpoint Research, iPhone 11 е бил най-продаваният премиум смарт телефон през първото тримесечие, като единствено той генерира 30% от общите доставки в сегмента. Следват го iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 Pro и iPhone XR, до момента в който Huawei Mate 30 Pro 5G остава на пета позиция.

Общият пазарен дял на Apple в сегмента на премиум смарт телефоните е от 57%. Следват я Samsung с 19% и Huawei с 12%.

Любопитно е, че до момента в който доставките на премиум телефони на огромна част от марките понижават през първото тримесечие на годината, тези на китайския бранд Oppo порастват с 67% през същия интервал. Тласък за положителното показване даде позитивният банкет на лансираните по-рано тази година телефони Reno3 и Reno3 Pro 5G.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР