Apple може да получи сериозно предимство на РС пазара със

...
Apple може да получи сериозно предимство на РС пазара със
Коментари Харесай

Apple подготвя „чудовищен” 64-ядрен ARM чип


Apple може да получи съществено преимущество на районен съд пазара със лични процесори
(снимка: Apple)

Инженерите на Apple създават 64-ядрен процесор с ARM архитектура , който ще се употребява евентуално в бъдещи модели на компютрите Mac Pro. Подобен чип е опасност както за Intel, по този начин и за AMD.

Новината за чипа идва от обява в Twitter на. „ 64 ядра, хаха. Ще ви кажа скоро ”, гласи туитът, обвързван с вероятни многоядрени конфигурации на Apple Silicon, които бихме могли да забележим още през идващите години, отбелязва.
още по тематиката
По-рано Блумбърг заяви, че Apple работи върху 32-ядрен ARM процесор за идните модели Mac Pro. Този чип се чака в края на 2021 година, до момента в който 64-ядреният процесор, за който LeaksApplePro загатва, евентуално ще види бял свят по късно.

Информациите все още са нищожни, само че безспорно сходна разработка е опасност за Intel и AMD. 5-нанометровият се показва извънредно добре при работни натоварвания. В софтуера, написан за ARM процесори, 8-ядреният M1 се мери с Ryzen и Tiger Lake от най-голям клас, като има едноядрено преимущество.

64-ядрен ARM процесор от Apple може да предложи забележителни равнища на продуктивност в приложения за дизайн и видеоредактиране, означават пазарните наблюдаващи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР