Apple, която обикновено е предпазлива при въвеждането на нови стандарти

...
Apple, която обикновено е предпазлива при въвеждането на нови стандарти
Коментари Харесай

iPhone 13 и 14 ще получат поддръжка на Qi2 безжично зареждане с актуализацията iOS 17.2

Apple, която нормално е внимателна при въвеждането на нови стандарти не се забави с поддръжката на Qi2 и я внедри в смарт телефоните от линията iPhone 15, които пусна през септември, само че компанията реши да не стопира дотук: в бележките за стартиране на предварителната версия на iOS 17.2 RC се споделя, че актуализацията ще добави „ поддръжка на безжично зареждане по стандарта Qi2 за всички модели iPhone 13 и iPhone 14″.

Това значи, че предходните две генерации iPhone ще поддържат безжично зареждане с мощ до 15 W от Qi2 зарядни устройства. Въпреки, че цената на мощността не е посочена в документите на iOS, точният параметър може да бъде деклариран с стартирането на iOS 17.2 за необятната публика – евентуално това ще се случи в околните дни.

Досега входната мощ от 15 W за безжично зареждане на iPhone 13 и 14 бе постигана единствено със сертифицирани MagSafe зарядни устройства, като всички останали обезпечават не повече от 7,5 W. Qi2 обезпечава същите 15 W на съвместими устройства от всички производители, които към този момент няма да би трябвало да заплащат на Apple за маркировката MagSafe.

Стандартът Qi2 беше разгласен на ревюто CES при започване на тази година, а главното му преимущество беше поддръжката на бързо безжично зареждане MagSafe, даже и на устройства с Android, с помощта на технологията Magnetic Power Profile, която обезпечава съгласуемост сред смарт телефоните и зарядните устройства. Wireless Power Consortium (WPC) – организацията, която дава отговор за стандарта добави, че бъдещите му версии ще поддържат и по-висока мощ. Зарядните устройства с означение Qi2 ще бъдат пуснати в продажба скоро.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР