Apple Inc. разработва свои MicroLED дисплеи и вече е произвела

...
Apple Inc. разработва свои MicroLED дисплеи и вече е произвела
Коментари Харесай

Кодовото наименование T159 свали акциите на Samsung, LG и Sharp

Apple Inc. създава свои MicroLED екрани и към този момент е произвела стеснен брой от тях за проби, предава Bloomberg, базирайки се на свои източници. Разработката им се случва в скришен цех в Калифорния, а отпред на плана е Лин Йангс, който дава отговор за екраните на iPhone и Apple Watch.

Новината за секретния план с кодово име T159 раздруса мигновено пазарите. В момента Apple поръчва екрани от други компании, като за екранът на iPhone X е виновна Samsung. Акциите на корейската компания потеглиха надолу и поевтиняха с 0,51%. LG Display, за която се очакваше да създава екрани за Apple, поевтиня с 0,89%. Акциите на Sharp понижиха цената си с 2,57%, а на Japan Display - с 1,45%.

Според Bloomberg новото потомство екрани ще бъде употребявано първо в Apple Watch, а в iPhone след едвам сред три и пет години. Източниците на изданието показват, че MicroLED екраните са много по-трудни за произвеждане. Те обаче са по-тънки, с по-висока бляскавост и употребяват по-малко сила от настоящето потомство OLED.

Очаква се Apple да стартира да създава сама и чиповете за своите iPhone. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР