Apple Inc предупреди, че очаква още по-свити доставки на премиум

...
Apple Inc предупреди, че очаква още по-свити доставки на премиум
Коментари Харесай

Китай може да превърне iPhone 14 в мираж тази Коледа

Apple Inc предизвести, че чака още по-свити доставки на премиум модели iPhone 14 от предстоящото поради забележителното редуциране на производството в засегнатия от вируси цех в Китай, предава Reuters. Това покачва вероятността за по-слаби продажби в натоварения празничен сезон в края на годината.

Търсенето на смарт телефони от висок клас, каквито точно се сглобяват в завода на Foxconn в Джънджоу, оказа помощ на Apple да остане ярък образец в софтуерния бранш, другояче ударен от съкращения на потребителските разноски на фона на възходящата инфлация и лихвените проценти.

Но основаният в Купертино, Калифорния, състезател стана жертва на китайската политика за нулев COVID-19, която накара световни компании, в това число Canada Goose Holdings Inc и Estee Lauder Companies Inc, да затворят локалните си магазини и да понижат прогнозите си.

„ Съоръжението сега работи със доста понижен потенциал “, потвърдиха от Apple в неделя, без да дават детайлности за мащабите.

Продължаваме да виждаме мощно търсене на моделите iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max. Сега обаче чакаме по-ниски доставки на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max, в сравнение с чакахме по-рано “, се споделя в изказване.

Миналия месец излезе информация, че производството на iPhone може да спадне с до 30% през ноември във фабриката на Foxconn в Джънджоу – една от най-големите в света – заради рестриктивните мерки на COVID-19.

Фабриката в централен Китай, в която работят към 200 000 души, бе разтърсена от неодобрение поради строгите ограничения за ограничение на разпространяването на ковид, като доста служащи напуснаха обекта.

Пазарният откривател TrendForce предходната седмица понижи прогнозата си за доставка на iPhone за октомври-декември с 2 милиона до 3 милиона единици (от общо 80 милиона), точно поради проблемите на фабриката. Според изследването на компанията степента на потребление на потенциала е към 70%.

Apple, която стартира да продава гамата си iPhone 14 през септември, предизвести клиентите да приготвят да чакат по-дълго, с цел да получат устройството си.

Всичко, което визира производството на Apple, явно се отразява на цената на акциите им “, означи Куинси Кросби, основен световен пълководец в LPL Financial в Шарлот, Северна Каролина.

Той изясни, че това въпреки всичко е част от по-широк аспект, отвеждащ към несигурността към бъдещето на китайската стопанска система и отпущането на ограниченията.

В понеделник Китай регистрира най-големия си брой нови Коронавирус инфекции за миналите шест месеца. През уикенда здравните чиновници споделиха, че ще се придържат към строги ограничавания, разочаровайки вложителите, надяващи се на облекчение.

Междувременно Apple чака да създаде най-малко 3 милиона iPhone 14 по-малко тази година от плануваното заради слабото търсене на модели от по-нисък клас, заяви Bloomberg News в понеделник, цитирайки хора, осведомени с проекта.

Най-високо оценената компания в света, с пазарна капитализация от 2.2 трилиона $, предишния месец предвижда, че растежът на приходите през октомври-декември ще се забави.

Тайванската Foxconn е най-големият договор производител на електроника в света и най-големият производител на iPhone на Apple, отговарящ за към 70% от доставките в международен мащаб. Въпреки че американската компания има индустриални мощности в Индия и Южен Китай, само че най-големата е в град Джънджоу в източната китайска провинция Хенан.

Местни управляващи неотдавна разясниха случаи на COVID-19 в завода. Foxconn отхвърли да разкрие броя на инфектираните или да разяснява положението им. В понеделник компанията съобщи, че работи за обновяване на цялостното произвеждане в Джънджоу допустимо най-скоро.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинApple iPhone Коледа произвеждане доставки ПоследниНай-четениКомпании 228 Китай може да трансформира iPhone 14 в мираж тази Коледа Екология 240 „ Изоставаме доста “: Богатите страни не могат сами да се оправят с климата Компании 356 Meta стартира всеобщи съкращения Накратко 2678 Новините от седмицата: Данъчни промени и нови F-16; Еврото ще оскъпи парцелите Финанси 10397 Купувачите към този момент бягат от парцели „ на зелено “ и покупко-продажби за инвестиция Компании 7678 „ Лукойл “ отхвърли оферта за завода си в Сицилия, обричайки го на банкрут Компании 6660 Мъск стартира с всеобщите съкращения в Twitter още през днешния ден Бюджет и финанси 6158 Румъния купи 32 самолета F-16 „ втора употреба “ за €388 млн. Всички новиниОще от КомпанииВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР